Voorzitter Ivan Maes van de organiserende vereniging SVOC'01 overhandigt de Venray Cup aan captain Marthijn Coppers.
Voorzitter Ivan Maes van de organiserende vereniging SVOC'01 overhandigt de Venray Cup aan captain Marthijn Coppers. Foto: Yvon van Horck

SVOC'01 onttroont Oostrum

OIRLO | Oostrum heeft de Venray Cup niet kunnen prolongeren. Zondag op sportpark De Heesakker in Oirlo won thuisploeg SVOC'01 verrassend het jaarlijkse toernooi van de Venrayse voetbalverenigingen.

De finale tussen de tricolores en cuphouder Oostrum eindigde onbeslist (1-1). In de strafschoppenserie trok SVOC'01 aan het langste eind en won voor het eerst in de clubhistorie de Venray Cup.

Door Henk Willemssen

In beide poules streden twee ploegen om de groepswinst.

In poule A gingen SVOC'01 en Ysselsteyn samen aan de leiding. Omdat de tricolores een iets beter doelsaldo hadden, moest Ysselsteyn het laatste en beslissende pouleduel van SVOC'01 winnen.

De Ysselsteyners misten enkele goede kansen. Bij een uitval van de thuisploeg was het wel raak. Aanvaller Rob Houwen schoof de bal koelbloedig in het Ysselsteynse doel: 1-0. Het bereiken van de finale was al een mijlpaal voor SVOC'01 dat in de vijftienjarige clubhistorie nog nooit zo ver was gekomen.

In poule B ging Holthees voor de laatste ronde aan de leiding. De Holthesers klopten verrassend Oostrum met 1-0. Maar in het laatste pouleduel bleven de blauw-witten tegen Merselo op een 1-1 remise steken.

Oostrum pakte zijn kans door Leunen met 2-0 terug te wijzen. Daardoor grepen de rood-witten toch de poulewinst met een punt voorsprong op Holthees.

In de finale tegen Oostrum kwam SVOC'01 opnieuw sterk voor de dag.

Toch nam Oostrum de leiding na een mooi uitgespeelde aanval waarbij de twee aanwinsten waren betrokken.

Vanaf links gaf Robin Arts (overgekomen van Holthees) een scherpe voorzet die door topschutter Chris Wilschut (terug na twee jaar Venray) koeltjes werd afgerond: 0-1.

SVOC'01 liet zich niet uit het veld slaan en kwam weer snel langszij. De Oostrumse defensie greep niet goed in waardoor Tijs Loonen via de binnenkant van de paal doel trof: 1-1.

De beste kans was daarna voor Rob Houwen die alleen op het Oostrumse doel afsnelde. Maar goalie Ralph Kessels kwam als winnaar uit de strijd.

Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen. De vijf SVOC-schutters waren feilloos vanaf de witte stip. Nadat Marthijn Coppers, Rob Houwen, Bart Jenneskens en Gordon Velthuyzen raak hadden geschoten was de stand 4-3.

Bij Oostrum benutten Dennis Nohlmans, Kenny Lommen en Rob Verlinden hun strafschop. Uitgerekend Chris Wilschut zag zijn elfmetertrap gestopt door doelman Mikey Ellery.

Als vijfde schutter kwam Koen Classens naar voren. Toen ook hij koeltjes scoorde was de strijd beslist (5-3) en hoefde de laatste Oostrumse penalty niet meer genomen te worden.

Uitslagen Poule A

Ysselsteyn-Venray 3        0-0

SV United-SVOC'01        0-0

Ysselsteyn-SV United        1-0

Venray 3-SVOC'01        0-2

Ysselsteyn-SVOC'01        0-1

Venray 3-SV United        1-1

Eindstand

SVOC'01        3-7 (3-0)

Ysselsteyn        3-4 (1-1)

SV United        3-2 (1-2)

Venray 3         3-2 (1-3)

Uitslagen Poule B

Oostrum-Merselo        1-0

Holthees-Leunen         0-0

Oostrum-Holthees        0-1

Merselo-Leunen         0-0

Oostrum-Leunen         2-0

Merselo-Holthees        1-1

Eindstand

Oostrum         3-6 (3-1)

Holthees         3-5 (2-1)

Merselo         3-2 (1-2)

Leunen         3-2 (0-2)

Om 7e en 8e plaats

Venray 3-Leunen        0-0

Venray 3 wint na penalty's

Om 5e en 6e plaats

SV United-Merselo        0-0

Merselo wint na penalty's

Om 3e en 4e plaats

Ysselsteyn-Holthees        1-0

Finale om 1e en 2e plaats

SVOC'01-Oostrum        1-1

SVOC'01 wint na penalty's (5-3)