Afbeelding
Foto: henk lammen

Adaline figureert in cockpitfilm

Venray | De tienjarige Adaline van Stelten uit Venray beleefde een bijzonder avontuur. Samen met opa Jan van Stelten bediende zij de stuurknuppel van een passagiersvliegtuig. Dit voor een videoclip van het Wereldpaviljoen in Steyl.

Het is al langer een wens van de bezoekers van het Wereldpaviljoen in Steyl om na een bezoek aan het Nicaraguaans dorpje San Pedro terug te vliegen naar Airport Steyl. Vooral schoolkinderen vroegen na een bezoek om, net als bij het begin waar een vlucht naar Nicaragua in het programma zit, om een terugvlucht. Reden dat deze week opnames zijn gemaakt van deze vlucht in een cabine van een van de grotere vliegtuigen van PS Aero in Baarlo.

Gezagvoerder Jan van Stelten van vliegtuigmaatschappij JetSTAR maakte de vlucht samen met co-pilote Adalina (kleindochter van de piloot). Voordat het vliegtuig in Nicaragua vertrok werden de passagiers vriendelijk welkom geheten door stewardes Ineke van Grevenbroek.

Dit alles werd op film vastgelegd door filmmaker Marijn Poels (Swolgen/Berlijn). De landing verliep perfect vanaf Baarlo over de Maas naar Airport Steyl.

Binnenkort kunnen de bezoekers na een bezoek aan het Wereldpaviljoen ook terugvliegen naar Steyl. Vanwege de vakantie zijn de openingstijden van het wereldpaviljoen verruimd: elke woensdag- en zondagmiddag is het open van 12.00 tot 17.00 uur.

Op de foto de crew van JetSTAR met een trotse tienjarige Adaline en haar opa Jan van Stelten.