Gevaarlijk vervoer op N270 neemt toe

OOSTRUM/WANSSUM | Het vervoer van gevaarlijke stoffen over de provinciale weg N270, tussen Venray en de haven van Wanssum, neemt toe. Vooral door uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten van Jewa Gas in Wanssum.

PP2 haalde een onderzoek aan waaruit bleek dat op de N270 het meeste vervoer van gevaarlijke stoffen plaatsvindt van alle provinciale wegen in Limburg.

Op de Venrayseweg/Brugstraat in Wanssum gaat het om 4300 vervoersbewegingen per jaar van brandbare vloeistoffen (GF3). PP2 wilde weten hoe het zit met de veiligheid in de kern van Wanssum.

Het college meldt dat het weinig aan de situatie kan doen. De gemeente heeft wel aan Jewa Gas als voorwaarde gesteld dat de risicocontour van de N270 niet over de Evenementenhal en tbs-kliniek De Rooyse Wissel valt.

Volgens het college is het 'zeer wenselijk' dat de maximale omvang van de risicocontour wordt vastgelegd. 'Als Jewa Gas of een andere vervoerder opnieuw een melding indient voor een toename van het transport over de N270, dan hebben we geen instrumenten om dit tegen te gaan', meldt het college in een reactie op de vragen van PP2.