Vakbeurs voor industrie

Venray | Vakbeurs Industrie & Elektrotechniek Zuid-Nederland gaat een samenwerking aan met de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO). Deze toonaangevende brancheorganisatie presenteert iedere beursdag twee interessante sprekers op het kennisplein midden op de beursvloer.

"Wij zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking. Hiermee kunnen we een betere garantie afgeven van het kaliber van de bezoekers op de beurs. De achterban van deze brancheorganisatie bestaat namelijk uit liefst 2700 leden. Zij nemen zelf ook weer contacten mee naar de beurs. Hierdoor ontstaat er een krachtig platform", zegt Robert Hoelen namens Evenementenhal Venray. Inmiddels bestaat het aantal huidige inschrijvingen voor de nieuwe beurstitel in de Evenementenhal uit een mix van onderdelen: industrie, elektro, media, aandrijving en brancheverenigingen. De vakbeurs Industrie- en Elektrotechniek Zuid-Nederland wil met nieuwe inzichten en kansrijke concepten de techniekketens met elkaar laten schakelen en naar een nog hoger niveau titel.

Vakbeurs Industrie- en Elektrotechniek Zuid-Nederland vindt plaats op 25, 26 en 27 oktober in Evenementenhal Venray. Belangstellenden kunnen een stand boeken via www.evenementenhal.nl/industrie-elektro.


'Wonen mogelijk in lege panden'

VENRAY | Leegstaande gebouwen moeten eenvoudiger als woning gebruikt kunnen worden. Want Venray krijgt steeds meer te maken met leegstaand vastgoed.

Het vinden van een nieuwe bestemming blijkt vaak lastig. Daardoor ligt verpaupering op de loer. CDA en VVD dienden tijdens het debat over de voorjaarsnota een motie in om in de hele gemeente leegstaande panden te kunnen herbestemmen als woning. De motie werd met een ruime meerderheid aangenomen.

Het is een lastige kwestie. Want er is in de gemeente Venray al een overschot aan bouwplannen. Toch wil de gemeenteraad iets doen aan de leegstand.

Omdat er veel behoefte is aan goedkope huurwoningen. Voor starters, arbeidsmigranten en mensen die door omstandigheden snel of tijdelijk woonruimte nodig hebben.

Verklaring voor statushouders

VENRAY | Statushouders die sinds dit jaar in de gemeente Venray zijn komen wonen, gaan vanaf oktober een participatieverklaring ondertekenen.

Deze verklaring wordt een verplicht onderdeel van de inburgering. Het wordt in 2017 landelijk ingevoerd.

In de participatieverklaring worden statushouders gewezen op hun rechten en plichten en de fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving.

Daarvoor volgen de asielzoekers met een verblijfsvergunning een traject voor integratie en participatie in Nederland en Venray. Naast gewoontes en gebruiken komen ook het vinden van werk en maatschappelijke activiteiten aan bod.

De stichting Welkom op Weg ondersteunt en begeleidt de Venrayse statushouders. De gemeente moet dit jaar aan 110 asielzoekers met een verblijfsvergunning een woning in aanbieden.