Afbeelding
Foto: henk lammen

Frans Janssen wint weer

Horst | Jeu-de-boulesspeler Frans Janssen is wederom de trotse winnaar van het in Horst gehouden Poels Meubelen toernooi 2016. Na de selectiewedstrijden met 180 deelnemers uit de hele regio, kwamen de veertig beste in aanmerking voor de finale op zondag. Onder deze finalisten bevonden zich vier deelnemers van de Hedse Boulers, een van de Lönse Boulers, twee van de Piëlboulers en drie van Oostrum. Onder prachtige weersomstandigheden en grote publieke belangstelling werd er door de finalisten in vier wedstrijden gestreden om de Horster wisseltrofee. Het was evenals vorig jaar Frans Janssen van de Hedse Boulers die met de eer ging strijken. Hij won vier wedstrijden en vergaarde 37 pluspunten.

Uitslagen andere deelnemers uit Venray: 8) Piet Jenniskens van Lönse Boulers; 10) Jo Janssen van Piëlboulers; 11) Jan Derikx van Hedse Boulers; 14) Math Steeghs van Hedse Boulers; 21) Herman Janssen van Hedse Boulers; 26)Harrie Holtackers van Oostrum; 30) Mien Potten Piëlboulers; 31) Herman van Limbeek van Oostrum. De poedelprijs was voor Lenie Verbong van Oostrum.


Excursie De Maasduinen

Arcen | Op zaterdag 6 augustus start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats voor café Basten aan de Lingsforterweg 133 in Arcen een excursie in Nationaal Park De Maasduinen.

Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten gehouden.