Kim-Lian van der Meij is de publiekstrekker tijdens het eindejaarsconcert.
Kim-Lian van der Meij is de publiekstrekker tijdens het eindejaarsconcert. Foto: Olivier Thijssen

Kim-Lian hoofdact

Venray | Kim-Lian van der Meij is op zaterdag 17 december de hoofdact van het eindejaarsconcert Classic Meets Pop van het Venray's Mannenkoor. De traditionele afsluiter van het jaar vindt dit jaar plaats in Evenementenhal in Venray.

Door Wilbert Claessens

Het uitwijken naar de Evenementenhal in Venray voor het traditionele Eindejaarsconcert van het Venray's Mannenkoor is uit nood geboren. Door de verbouwing van Schouwburg Venray zocht het Venrayse koor naar een nieuwe locatie en kwam uiteindelijk uit bij Evenementenhal Venray. Een nieuwe locatie biedt ook nieuwe mogelijkheden en daarom staat er nu een éénmalig groots eindejaarsconcert in de steigers. Projectleider van het concert, René Francken, vertelt: "We hebben gezocht naar een artiest die zelf uitstekend kan zingen, en door haar persoonlijkheid het publiek mee kan nemen in de beleving van het evenement. Toen we Kim-Lian van der Meij hiervoor vroegen, reageerde ze direct, en heel positief. Het is voor haar ook een uitdaging om dit samen met het koor te mogen doen."

Kim-Lian van der Meij is een Nederlandse zangeres, actrice, televisiepresentatrice, musicalster en danseres. Ze was onlangs nog te zien was in het programma RTL Late Night. Daar zong zij samen met Jan Smit het nummer Jij bent daar, speciaal geschreven voor SOS Kinderdorpen. Tijdens het eindejaarsconcert brengt ze solo een aantal nummers maar treedt natuurlijk ook samen met het mannenkoor op. Naast de presentatie door Kim-Lian zorgt de Philips Harmony voor de muzikale uitvoering. Deze harmonie van hoog niveau is een goede bekende van het mannenkoor. Toen de organisatie van het eindejaarsconcert contact opnam, kwam dezelfde dag al de toezegging een feit. "Daaruit blijkt maar weer hoe goed onze samenwerking is", lacht René Francken.

"En uiteraard hebben lokale artiesten ook een plek in het programma gekregen, zoals Blind Beggar. De gast mag het zeggen, is letterlijk en figuurlijk koning. De nieuwe locatie biedt mogelijkheden om bij de aanschaf van kaarten te kiezen tussen zitplaatsen of staanplaatsen. Juist omdat het programma en de kaartverkoop gericht zijn op families, van jong tot oud, en op bedrijfsverenigingen of andere verenigingen, vinden we als organisatie dat we deze keuze moeten bieden. Bij het bestellen van kaarten op de website van het Venray's Mannenkoor kan de voorkeur voor zit- of staanplaatsen aangegeven worden."

Na het concert vindt er een afterparty plaats die opgeluisterd wordt door de Blue Band uit Leunen: een energieke en sensationele coverband/feestband. Met haar gevarieerde repertoire speelt de Blue Band hits van toen en nu. Ook niet-koorleden kunnen actief meedoen aan het concert. Francken: "Het Venray's Mannenkoor biedt de gelegenheid in een projectkoor mee te zingen op het grote podium van de Evenementenhal en zodoende de kick van het optreden eens te ervaren. Zonder enige verdere verplichting. Enige zangervaring is niet nodig, maar uiteraard zijn ook geoefende zangers welkom deel te nemen aan dit eenmalig samengestelde projectkoor. Speciaal voor dit projectkoor heeft dirigent Anton Kropivšek een medley van hits van The Beatles gearrangeerd. Vanzelfsprekend worden in het voortraject een aantal repetities gehouden. Tijdens hun optreden wordt het projectkoor ondersteund door het Venray's Mannenkoor."


Drive-in-movie in Geijsteren

Geijsteren | Op zaterdag 3 september verzorgt Stichting Cultuurpodium Geijsteren opnieuw een drive-in-movie bij de Kasteelruïne in Geijsteren. Op een scherm van tien bij zes meter wordt de film The Intouchables vertoond. Deelnemers kunnen in hun auto genieten van de film. Mensen die zonder auto komen, kunnen plaatsnemen op een van de gereedstaande stoelen. Drankjes, popcorn en hotdogs kunnen tijdens de film besteld worden bij de geheel in stijl geklede dames. De voorstelling begint om 20.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via website www.cultuurpodiumgeijsteren.nl, email info@cultuurpodiumgeijsteren.nl, of telefonisch 0478-546684.