Geld opknapbeurt kleedlokalen BVV'27

BLITTERSWIJCK | BVV'27 krijgt wellicht een eenmalige bijdrage van de gemeente Venray om de kleedlokalen op sportpark 't Hoogveld in Blitterswijck op te knappen. Na de zomervakantie neemt de gemeenteraad een definitief besluit.

Door Henk Willemssen

De exploitatiesubsidie voor de Blitterswijckse sportvereniging is door de gemeente de afgelopen jaren afgebouwd. Het was de bedoeling dat BVV'27 onderdak zou krijgen op het vernieuwde sportcomplex in Wanssum. Maar BVV'27 wilde zelfstandig blijven en het eigen sportpark behouden en beheren. Dat moest dan voortaan zonder subsidie van de gemeente. De jeugdafdeling van BVV'27 is wel samengevoegd met SV United.

Door de komst van het asielzoekerscentrum op Het Roekenbosch is er een nieuwe situatie ontstaan. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil graag gebruik maken van sportpark 't Hoogveld, dat dringend een opknapbeurt van de kleedaccommodatie nodig heeft. De vrijwilligers van BVV'27 kunnen daarbij hulp krijgen van de asielzoekers. Daarnaast is een financiƫle bijdrage van de gemeente nodig.

Tijdens het debat over de voorjaarsnota dienden inVENtief en PP2 een motie in die door alle andere partijen werd gesteund. Naast financiƫle steun van de gemeente leveren mogelijk ook het COA en de eigenaar van Het Roekenbosch een bijdrage voor de kleedlokalen. De Rabobank heeft al 5.000 euro toegezegd.

De twee oppositiepartijen halen de beloftes en afspraken aan die eind vorig jaar zijn gedaan voor de komst van het asielzoekerscentrum naar Blitterswijck. Het azc biedt extra kansen voor het dorp, zoals voor het gemeenschapshuis, sportterrein, winkel en openbaar vervoer.

Eind dit jaar komen enkele lijnbussen door kleinere dorpen te vervallen, onder meer in Blitterswijck. Met ingang van 11 december 2016 neemt Arriva het bus- en treinvervoer in Limburg over van Veolia en komt er een andere dienstregeling.

De gemeenteraad had juist bedongen dat er een extra bushalte moest komen vanwege het asielzoekerscentrum. inVENtief en PP2 wijzen erop dat door de komst van de asielzoekers er juist veel meer behoefte is aan openbaar vervoer.

De twee partijen dienden tijdens het debat over de voorjaarsnota nog een motie in. Het college wordt opgedragen er bij de provincie Limburg op aan te dringen dat er een lijnbus blijft rijden door Blitterswijck. Zeker voor de periode van vijf jaar dat het asielzoekerscentrum geopend is. Ook deze motie werd raadsbreed aangenomen.