'Minder Polen in oude melkfabriek'

LEUNEN | De gemeenteraad heeft nog niet gesproken over de komst van een Polenhotel op het terrein van de oude melkfabriek in Leunen. Maar nu al is duidelijk dat de fracties 288 buitenlandse werknemers veel te veel vinden.

Dat bleek begin juli tijdens het debat over de voorjaarsnota. De VVD vindt dat het aantal flink omlaag moet worden gebracht. En bovendien moet er ruimte komen voor andere woningzoekenden. 'Wij willen onze eigen inwoners niet in de kou laten staan', aldus de VVD.

De partij wijst erop dat er in Venray nauwelijks woningen vrijkomen in de sociale huursector. Terwijl er juist veel behoefte is aan goedkope en tijdelijke woonruimte.

De VVD diende een motie in met een opdracht voor het college. Er komen minder arbeidsmigranten maar wel appartementen voor urgent woningzoekenden uit Venray. De motie werd aangenomen (17 voor, 9 tegen) met steun van CDA, Samenwerking en SP.

In juni werd Leunen overvallen door het initiatief van Hoex-Maessen om 288 buitenlandse werknemers in twee nieuwe gebouwen te huisvesten op het bedrijventerrein aan de Leunseweg. Het leidde tot veel weerstand in het dorp.