Muriel Vreugdewater, met haar twee dochters, trots op de medaille.
Muriel Vreugdewater, met haar twee dochters, trots op de medaille. Foto: Henk Lammen

"Het was geweldig"

Venray |Muriel Vreugdewater uit Venray was afgelopen zondag een van de 200 deelnemers aan de eerste editie van A Local Swim in Venlo.

Door Henk Lammen

De organisatie moest zondag noodgedwongen het programma aanpassen. Door de sterke stroming van de rivier de Maas moesten de zwemmers en zwemsters van de eerste groep nagenoeg allemaal uit het water worden gehaald. De organisatie besloot daarop de 200 deelnemers een korter parcours van enkele honderden meters te laten zwemmen, van de finish tot de stadshaven bij de Maasboulevard. Muriel Vreugdewater uit Venray was een van de deelnemers in de eerste groep. "Het was echt niet te doen. De stroming was veel te sterk. In plaats van vooruit ging ik achteruit. Maar de veiligheid van alle deelnemers staat voorop", zei ze begripvol over het besluit om het programma te wijzigen.

De deelnemers aan A Local Swim zetten zich in voor het goede doel: onderzoek naar ALS. Vreugdewater had een persoonlijke reden om deel te nemen aan het zwemevenement. "Mijn opa is aan die ziekte gestorven. Daarom, ik zwem voor hem." Het evenement leverde uiteindelijk maar liefst 80.000 euro op. "Een prachtig bedrag, daar mogen we met z'n allen trots op zijn. Het was in een woord geweldig. Ik heb echt genoten."

Vreugdewater blijft zich inzetten voor ALS. "Op 15 september is er een benefietavond in filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo. Hopelijk wordt dat net zo'n groot succes."