Afbeelding
Foto: Christ v.d. Munckhof

Fanclub mist Wout door ceremonie

Parijs | De Wout Poels Fanclub toog zondag met bijna vijftig fans naar Parijs om de finish van de Tour de France mee te maken. Wout had afgelopen week een grote bijdrage aan de overwinning van Froome en de fans waren dan ook trots op hun idool. Door omstandigheden werd het voor Wout onmogelijk om langs het parcours zijn moeder, familie en fans te ontmoeten.

Toen de bus in Parijs arriveerde kregen de fans meteen te maken met uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Wie het gebied rondom de Champs-Élysées wilde betreden werd meerdere keren uitgebreid gefouilleerd. De fans, niet alleen die van Wout, hadden daar vrede mee. "De situatie is nu eenmaal zoals die is", aldus voorzitter Jos Waals. Vervolgens begon het wachten, het zoeken naar een geschikte plek en nog een keer wachten. De fans waren met de vele gele shirts een opvallende verschijning.

Het peloton nam die middag alle tijd om naar de finish te rijden. Ongeveer een half uur later dan gepland kwam het peloton voor de eerste keer langs om ruim drie kwartier later achter ritwinnaar Greipel over de streep te gaan. Wout wist waar zijn familie en fans stonden, maar raakte opgesloten in de chaos en de ceremoniële plechtigheden na de finish.

Wat restte was een telefoontje naar zijn moeder met een uitgebreid dankwoord aan zijn fans.