Afbeelding

Geupexamens Tong-il

Oostrum | De geupexamens van taekwondovereniging Tong-Il in in gemeenschapshuis D'n Oesterham in Oostrum zijn door alle leden met goed gevolg afgesloten.

Voor veel van de jeugd was het extra spannend, want het was de eerste keer dat zij op examen gingen en hun verrichtingen aan een examencommissie moesten tonen. Bij pupillen, aspiranten, junioren en senioren moest iedereen de open vragenlijst over benamingen van technieken en algemene begrippen invullen. Daarna kwamen de praktijkonderdelen hand en beentechnieken, stijlfiguren, stap-sparring, vrij sparren, zelfverdediging en breektesten aan de beurt. Na een intensieve maar succesvolle dag konden onderstaande leden het internationaal erkende TBN/WTF-diploma in ontvangst nemen:

Witgele band 9e geup: Trevor-Boy van Eijk, Bao Quoc Le, Keano van den Bosch, Selwa Mekran, Chaima Mekran, Thomas van Well.

Gele band 8e geup: Dani van der Burgt, Fajah Janssen, Oriana Schaap, Ivana Schaap, Beau Troisfontaine, Finn Tonnissen.

Geelgroene band 7e geup: PienWismans, Floor Wismans , Lara Dommeck, Lisa de Graaf, Bas van Ham, Tijmen Huijbers, Sky Larmene, Lucas Vossen, Mark Peeters.

Groene band 6e geup: Finn Janssen, Julian Janssen, Hailey Theeuwen, Dante Winnen, Nina Emons, Dylan Hendriks, Danique Ploegmakers, Lynn Ploegmakers, ArezoYousufzai, Marie Lepert, Fay Brugmans. Mijntje Meijer.

Groenblauwe band 5e geup: Lynn van der Burgt.

Blauwe band 4e geup: Jordy Emons, Pim Fransssen, Jill Lucassen, Jovanny Awad.

Blauwrode band 3e geup: Iris Bronswijk, Mohammed Mekran.

Rode band 2e geup: Theo Bronswijk, Demi Hendriks.

Roodzwarte band 1e geup: Jamie Peters, Charlotte Egelmeers.


Pottenbakken

Tegelen | Pottenbakker Tiendschuur houdt een demonstratie pottenbakken op zondag 31 juli in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen van 14.00 tot 17.00 uur. Deze middag neemt Wim Boonen plaats achter de pottenbakkersschijf. Deze activiteit wordt georganiseerd bij de tentoonstelling Céramique botanique planten en bloemen in klei in de tiendschuur Tegelen. De tentoonstelling is te zien tot en met 25 september en behandelt de schoonheid van de natuur, en hoe overweldigend die kan zijn. Bloemen, bladeren, knoppen en zaaddozen hebben de meest wonderlijke vormen. Niet voor niets inspireren deze al tijdenlang kunstenaars en worden ze door hen vereeuwigd op het doek, papier of zoals in deze expositie, in klei. Het keramiekcentrum is gelegen aan de Kasteellaan 8.