Project EHBO-doos op scholen

Venray | Het Rode Kruis afdeling Horst a/d Maas-Venray verzorgde de afgelopen EHBO-lessen aan de basisschoolleerlingen van de Petrus' Bandenschool in Venray.

De groepen 5 en 6 werden daarin bekend gemaakt met enkele basisonderdelen van de hulpverlening. Na een presentatie van de leerlingen over hun project De EHBO-doos en vervolgens een kort verhaal van instructrice Riny Janssen over het Rode Kruis, konden de kinderen eindelijk aan de slag. In kleine groepen werd onder andere een mitella en een vingerverband aangeleerd zodat de jongeren deze hulp ook in de praktijk toe kunnen passen.

"Het is zeer belangrijk om jongeren al op tijd te leren hoe ze EHBO toe moeten passen. De meeste ongelukjes gebeuren namelijk thuis, tijdens het buitenspelen en het sporten", aldus Tom Barents, bestuurslid van de Rode Kruis-afdeling. Het doel van deze middagen is om de jongeren kennis te laten maken met EHBO. Het is namelijk erg belangrijk om adequaat eerste hulp te kunnen verlenen in geval van nood. Hiervoor heeft het Rode Kruis de opleiding EHBO voor jongeren ontwikkeld die op beide locaties in de afdeling gegeven wordt. In het najaar start die in Venray. Er wordt eens in de twee weken op maandag een lesavond georganiseerd. Ze beginnen met één jaar waarna alles stap voor stap wordt uitgebreid. Meer informatie hierover is te vinden via onze website www.rodekruis.nl/horst-venray.


Kids Survival

Venray | De Kids Survival Brukske in Venray wordt gehouden op zaterdag 30 juli van 11.00 tot 16.00 uur op het bouwterrein voor het MFC. Er is een parcours uitgezet met onder meer waterpartijen, klimmen en netten. De survival wordt gehouden in de categorieën: vijf tot negen jaar en van tien tot vijftien jaar.

Deelnemen is gratis en inschrijven kan via e-mail wijkplatform@wijkplatform@brukske of telefoon (0478)586283, 06-49590055.