Afbeelding
Foto: ZwartOpWit notariaat

ZwartOpWit de moderne notaris

VENRAY | Deze maand startte Olga Roffers-Janssen uit Venray ZwartOpWit Notariaat . Een nieuw notariskantoor in Venray. Bovendien een dameskantoor. Olga is de eerste vrouwelijke notaris in Venray. Samen met haar twee notarieel medewerkers Lindy Boots en Angelie van Benthum is het kantoor compleet.

"Het stoffige imago van het notariaat wil ik doorbreken", aldus Olga. "Het is een fantastisch ambt. Je komt met heel veel mensen in aanraking. Soms onder verdrietige omstandigheden maar vaak ook bij bijzondere en belangrijke momenten in iemands leven." Olga doelt daarmee op het opstellen cq. uitvoeren van testamenten, het vastleggen van een partnerschap, het kopen van een huis en veel of vele? andere zaken waar een notariskantoor voor zorgt. Voordat Olga met haar eigen kantoor kon beginnen studeerde ze notarieel recht in Nijmegen aan de Radbout Universiteit waarna ze een driejarige beroepsopleiding volgde. Na zestien jaar werkervaring op een ander kantoor zette ze de stap naar een zelfstandig kantoor. "Venray is mijn plek en Venray is ook groot genoeg voor een extra notariskantoor", vertelt Olga. "Voordat ik kon starten moest ik diverse procedures doorlopen. Toen dat was afgerond volgde uiteindelijk de beëdiging. Dat was een bijzonder gevoel."

ZwartOpWit Notariaat is volgens Olga een modern kantoor waar service en kwaliteit samengaan met betaalbaarheid en snelheid. "Dat zie je terug op ons kantoor qua inrichting, onze website, onze werkwijze en verdere uitstraling. Daarnaast is het belangrijk dat je voor je cliënten snel en correct een antwoord klaar hebt of een oplossing kunt bieden. Doordat wij een klein kantoor zijn kunnen wij snel schakelen en zijn er korte lijnen. Wij houden van een persoonlijke aanpak waarbij de klant centraal staat. Kwaliteit staat voorop. Een akte moet immers 100% kloppen. Daarnaast raak je als notaris nooit uitgeleerd. "Permanente educatie is noodzakelijk om op de hoogte te blijven van alle wettelijke regels. Ook dat is een leuk en interessant aspect van ons ambt." Olga hoopt in vijf jaar uit te groeien tot een breed georiënteerd notariskantoor met diverse specialismen. "Dat is mijn droom", besluit ze.


Koi-show

Arcen | In Kasteeltuinen Arcen wordt op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus de Holland Koi Show gehouden. De Holland Koi Show is uitgegroeid tot het grootste koi-evenement ter wereld. Op deze show worden de meest schitterende koi tentoongesteld; behorend tot de top van Europa. Daarnaast zijn er unieke bonsaibomen, optredens van Japanse trommelaars en is er aandacht voor de Japanse cultuur.