Afbeelding
Foto: Kiwanisclub Schieepersland

5000 euro voor Tante Lenie

Venray | Het eind mei door Kiwanisclub Schieëpersland Venray e.o. georganiseerde Schieëpersfieëst op het Schouwburgplein in Venray had naast een gezellige middag als doel een maatschappelijk project te steunen. De serviceclub kon daarom onlangs een bedrag van 5000 euro overhandigen aan de Stichting Tante Lenie.

"Serving the children of the world" is het motto van Kiwanisleden. Als goed doel voor het Schieëpersfieëst is dit jaar gekozen voor Stichting Tante Lenie. Deze stichting maakt het voor gezinnen met een ernstig ziek of gehandicapt kind mogelijk om eens met vakantie te gaan, waarbij vele vrijwilligers de gezinnen ondersteunen. Daardoor komen ook de overige gezinsleden aan ontspanning in een andere omgeving toe. Het Schieëpersfieëst begon met een prachtige wandeltocht met Schaapherder Tineke uit Venray en haar schaapskudde van 250 Kempische heideschapen en voerde van Merselo naar Venray. Onderweg gaf Schaapscompagnie Merselo uitleg over het landschap, en vond er bij de pauzeplaats met koffie en thee een interessante schaapshonden demonstratie plaats. Na aankomst op het Schouwburgplein werden de schapen geschoren. Mede door deze activiteiten en de fantastisch inzet van schaapherder Tineke met haar schaapskudde, werd het een leuke dag. De opbrengst van het Schieëpersfieëst vond hiermede een uitstekende bestemming. Doordat het bedrag verdubbeld werd door Nederlandse Stichting Gehandicapt Kind, mocht Tante Lenie uiteindelijk een bedrag van 5000 euro in ontvangst nemen.


2016 Jaar van het boek

Venray | Het jaar 2016 is uitgeroepen tot Jaar van het Boek. Gedurende het hele jaar krijgt het boek speciale aandacht in de bibliotheek. In augustus is het de beurt aan Charles van den Berg, bestuurslid van het Literair Café Venray. Zijn favoriete boek is: Ik kom terug van Adriaan van Dis. In het boek beschrijft Van Dis een relatie tussen moeder en zoon. 'Jij een verhaal, ik een pil.' Dat is de afspraak tussen de twee. Alleen onder die voorwaarde is moeder bereid haar verhalen te vertellen. "Ik heb het boek inmiddels twee keer gelezen. Geniet telkens weer van de zoektocht van Adriaan van Dis naar zijn eigen identiteit. In prachtzinnen opgeschreven. Zinnen die me raken, laten lachen, ontroeren en indruk maken. Gaaf en aangrijpend tegelijk. Van Dis laat zich in dit boek in alle eerlijkheid en kwetsbaarheid zien. Dat doet hij in korte, eenvoudige zinnen, die het boek zeer toegankelijk maken, zodat ik mij als lezer kan identificeren met de twee hoofdpersonen: 'moeder en zoon'. Daardoor ben ik meer gaan begrijpen van mijn eigen relatie met mijn moeder en haar moeder: mijn oma."