Afbeelding
Foto: ron koenen

Kampioenen leden fokkerijstudieclub

Kronenberg | De centrale keuring van de provincie Limburg is zaterdag gehouden op complex De Peelbergen in Kronenberg.

Onder ideale omstandigheden streden KWPN-gefokte spring- en dressuurpaarden om de titels. Opvallend waren de successen van leden van Paardenfokkerijstudieclub Ysselsteyn e.o.

Zo werd merrie Irmette Balia PJ, gefokt door Peter Jaspers en zijn dochter Mireille Hoenjet-Jaspers uit Panningen kampioen van de Koninginnerubriek; de driejarige merries. Een prachtige dochter van Don Diablo Hx. Zij scoorde al eerder zeer hoog in haar vrijspringentest.

Als tweede mocht Hykarla (V. Numero Uno) van Rob Giepmans uit Bergen opstellen. Maar ook Monique Lamers-Couwenberg uit Heide was succesvol.

De vijfjarige Geste Rosa C (fokker Ivonne Couwenberg) kreeg het kampioenslint van de 4-7 jarige merries omgehangen. De grootramige Geste Rosa C (Numero UnoxCantos) scoorde al 81,5 punt in haar aanlegtest en is hiermee bevorderd tot Elite merrie. Haar tweede troef was het hengstveulen Lowland Citty C (Zirocco BluexVingino).

Deze halfbroer van de KWPN gekeurde hengst Highlander, heeft een fantastisch model en toonde zich atletisch in zijn bewegingen. Hij werd kampioen van de springgerichte veulens en versloeg daarmee het beste springgerichte merrieveulen Littoriane O V. Vittorio van studieclublid Adrie van Oerle uit Panningen.

Wiel Craenmehr uit Meterik mocht de felicitaties in ontvangst nemen voor de tweede prijs, behaald door zijn merrieveulen Landa C. Ook in de rubrieken met dressuurgefokte paarden deden de leden van de Fokkerijstudieclub Ysselsteyn het erg goed. Zo werd hengstveulen Lorenzo (V. Governor), gefokt door Frits Verheijen uit Ysselsteyn, kampioen van de dressuurveulens.

Lorenzo dankte zijn koppositie aan zijn goede bewegingstechniek en schakelvermogen in draf en goede model. Als tweede mocht merrieveulen Levita van het in Heijen woonachtige lid, John Deenen zich opstellen. Het merendeel van deze paarden van de leden van de studieclub Ysselsteyn mag zich in augustus gaan meten op de nationale merrie- en veulenkeuring in Ermelo.

Op de foto: Hengstveulen Lowland Citty C, Limburgs kampioen - springgerichte veulens van fokker Monique Lamers-Couwenberg.

Foto: Marian Sijben-Verlinden.