Werkstraf voor Venrayse dieven

Almelo | Rianka B. en Pascal C. uit Venray moeten een werkstraf van respectievelijk 50 en 100 uur uitvoeren voor een rooftocht in het winkelcentrum van Almelo. De twee stalen in die stad in 2014 voor ruim 2500 euro bij Kruidvat, Coolcat, Big Bazar en de Hema. Dat bepaalde politierechter donderdagmiddag in de rechtbank van Almelo.

Het Venrayse duo werd, samen met twee andere vrouwen, vastgelegd op camera's in verschillende winkels, meldt dagblad Tubantia. Nadat een getuige het kenteken van de personenauto noteerde, werd het viertal aangehouden door de politie. In de kofferbak werd voor ruim 2500 euro aan gestolen goederen gevonden in geprepareerde tassen.

Ook trof de politie een lijstje met adressen van winkels in Almelo aan.

Omdat C. bezig is met een hulptraject tegen zijn psychische problemen, besloot de rechter hem niet op te sluiten in de gevangenis. Ook omdat het al een lange tijd geleden is gebeurd, vond hij een werkstraf van 100 uur op zijn plaats. B. kreeg de helft van de straf, omdat niet bewezen is dat zij wat gestolen heeft. Zij reed in de personenauto en wist wel van de plannen af.