Afbeelding
Foto: ron koenen

Vlag in top bij Vitelia

Wanssum | Het hoogste punt is officieel bereikt. Met een hoogte van 66 meter is de op- en overslag voor grondstoffen het hoogste gebouw in de wijde omgeving.

Edwin Michiels, voorzitter Coöperatie Vitelia, hing onder toeziend oog van de ledenraad, raad van commissarissen, bouwers en genodigden donderdag 14 juli de vlag in top van de op- en overslag voor grondstoffen van Vitelia in Wanssum. Met de Vitelia-vlag in de hand, werd Edwin Michiels naar het hoogste punt van het gebouw gehesen. De afbouw neemt nog enkele maanden in beslag. "We verwachten dat we eind dit jaar kunnen gaan proefdraaien", laat Michiels weten. In de toren worden granen opgeslagen afkomstig uit de regio maar ook uit Frankrijk. "De granen worden per schip aangevoerd en in Wanssum gelost. Hierbij staat één schip gelijk aan honderd vrachtwagens. Door het transport van de granen over water te laten plaatsvinden wordt het wegennet ook nog eens ontlast. De verdeling vanuit Wanssum naar de productielocaties in Ysselsteyn en Oirlo zal wel via de weg verlopen", aldus Michiels.

Foto: Emile Beurskens.


Lourdesreis

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 7 t/m 12 september met het vliegtuig naar Lourdes. Er gaan verpleegkundigen mee. Ook zijn Nederlandse artsen aanwezig. De reis is bedoeld voor zieke, maar ook voor gezonde mensen. CZ-verzekerden met een medische achtergrond kunnen een korting van € 600 krijgen. Informatie: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676, 06-23532814, www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.