'De lach' thema Venrays sportgala

Venray | De organisatie van het Peel en Maas TV Sportgala Venray heeft het thema voor haar jubileumjaar bekendgemaakt: 'de lach'. Twintig jaar geleden werd het eerste sportgala in Venray georganiseerd. Het jubileum wordt maandagavond 19 december gevierd met een gala waarin de lach en humor centraal staan. Drie bekende buutreedners zullen optreden met een speciale sportbuut.

Volgens Maurice Ambaum, voorzitter van Sportgala Venray, stond het thema 'de lach' al langer op het verlanglijstje van de organisatie. "We hebben daarmee gewacht tot het jubileum, omdat we dan iets extra's te vieren hebben. Het eren van de sporters en de sportquiz is jaarlijks al een feest, dit jaar doen we er een schepje bovenop. Met drie buutreedners op het affiche gaan we een sportgala tegemoet waarin er veel gelachen zal worden. Sportgala Venray wordt dit jaar echt een avondje uit voor de liefhebber van humor en sport."

Het Peel en Maas TV Sportgala Venray vindt ook dit jaar plaats in Zaal Zeven, de nieuwe (feest)zaal van hotel Asteria. Ambaum: "Een prachtige accommodatie waar de optredens van de buutreedners en de interviews met de sporters optimaal tot hun recht komen. We zijn heel gelukkig met een dergelijke entourage voor ons jubileum." Tijdens het sportgala worden de prijzen voor sportman, sportvrouw, sportteam, sporttalent, sporter met een beperking, trainer/coach en vrijwilliger van het jaar uitgereikt. Daarnaast wordt ook de breedtesportprijs van de gemeente Venray toegekend. De kaartverkoop voor het sportgala start medio november. Kaartjes kosten 6.50 euro, inclusief een consumptie.

Jubileum

Vanwege het 20-jarig jubileum is Sportgala Venray dit jaar een van de twee goede doelen van de Venrayse fietsvierdaagse. Sportgala Venray is op dinsdag 26 juli prominent vertegenwoordigd op de eerste dag van dit populaire fietsfestijn.