Afbeelding
Foto: ron koenen

Galafietstocht De Bongerd

Venray | Groep 8 van basisschool De Bongerd nam op passende wijze afscheid van de basisschool. Het is gebruikelijk om de basisschool periode van De Bongerd af te sluiten met een gala.

Geïnspireerd op de galastoet van het Raayland College kwamen de leerlingen de laatste jaren in speciale auto's. Dit jaar was er een originele nieuwe insteek. Acht jaar geleden werden de kinderen voor het eerst door hun ouders op de fiets naar De Bongerd gebracht. Nu brachten zij hun kinderen op versierde fietsen naar het afscheidsgala! Het werd een bonte en gezellige fietstocht.


Bier in De Locht

Melderslo | Op zondag 21 augustus organiseert het Noord-Limburgse gilde Dionysos voor het eerst in zijn 35-jarig bestaan een grote gildendag in samenwerking met streekmuseum De Locht in Melderslo.

Het gilde bestaat uit ruim 140 amateurbierbrouwers, -wijnmakers, -likeurmakers en culinaire activisten uit geheel Noord-Limburg en een deel van Oost-Brabant. Deze vier 'bloedgroepen' geven op de gildendag in woord en beeld informatie aan het publiek over alle facetten van hun hobby. Ook verzorgen zij demonstraties en laten ze het publiek proeven van hun huisgemaakte heerlijkheden.

De verschillende hobby's binnen Dionysos staan momenteel erg in de belangstelling. Thuis je eigen bierbrouwen is zelfs een ware hausse. Bij de wijnmakers is een actuele trend om in je eigen achtertuin een heuse wijngaard aan te leggen.