Afbeelding
Foto: ron koenen

Dierenuitvaart- centrum open

Venray | In maart ging op bedrijventerrein Vennendreef de eerste schop in de grond. Amper vier maanden later opent Ria van der Heijden Dierenuitvaartcentrum Venray. Op zondag 17 juli houdt ze een open dag en kunnen belangstellenden tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen in het centrum.

Ria is zelf een hondenliefhebster. Het idee om een dierenuitvaartcentrum te starten ontstond toen haar eigen hond enkele jaren geleden overleed. "Je kunt je huisdier in je tuin begraven maar dat mag of kan niet altijd. En als je je dier bij de dierenarts achterlaat, komt deze bij destructor terecht. En dat verdient een huisdier niet."

Zelf was Ria werkzaam in de uitvaartbranche en in 2013 ging ze op zoek naar de mogelijkheid om een dierenuitvaartcentrum te starten. Zelf woont ze in Boxmeer maar daar was geen goede locatie. "Omdat in Roermond en Nijmegen al een dergelijk centrum is wilde ik ergens centraal tussen die plaatsen gaan zitten. Het werd Vennendreef in Venray. Een mooi kleinschalig bedrijventerrein op een goede locatie met veel groen." In het dierenuitvaartcentrum kunnen eigenaren terecht voor een waardig afscheid van uw huisdier. "Mensen kunnen dat helemaal zelf naar wens invullen. Met muziek en foto's, net als bij een reguliere uitvaart. Zo kunt ze bij een crematie hun huisdier tot aan de oven begeleiden. De as krijgen de mensen mee maar kunnen we ook voor ze uitstrooien. Voor kinderen, die vaak gehecht zijn aan hun huisdier, maken wij bijvoorbeeld gipsafdrukken van het pootje, die ze kunnen beschilderen. Ook kunnen we as laten verwerken in een sieraad." Met al deze mogelijkheden kunnen de bezoekers kennismaken tijdens de open dag. Daarnaast is er een portretschilderes, worden er foto's gemaakt en is er een springkussen voor de kinderen. "Uiteraard mag u uw huisdier meenemen." Dierenuitvaartcentrum Venray ligt aan de Vennendreef 14 in Oostrum, tussen de Wanssumseweg en de Witte Vennen.


De Bijenwacht

Venray | Onderstaande imkers staan paraat om overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in, bijvoorbeeld, een nestkastje aan te pakken. Het gaat alleen om vrij hangende bijenzwermen. Bij overlast van wespen (en bijen op andere plaatsen) dient een erkend bestrijdingsbedrijf te worden benaderd.

Beschikbaar zijn: Gebied Venray en Leunen: René Rutten 06-10196977. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, (0478)585652. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts (0478)532557, 06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen en Heide: H. Potten (0478)541579, 06-13434377. Gebied Wanssum en Venray: Chris Peters, 06-53305123 of (0478)532036. Gebied Castenray niemand beschikbaar.