Gittie Raedts laat trots de poster zien van Viva Las Vegas.
Gittie Raedts laat trots de poster zien van Viva Las Vegas. Foto: Henk Lammen

Viva Las Vegas!

Venray | Viva Las Vegas is op zaterdag 19 november de titel van het nieuwe themaconcert van Koninklijke Harmonie Euterpe uit Venray. Het concert begint om 20.30 uur in Evenementenhal Venray. "Een heerlijk avondje uit voor jong en oud", prijst bestuurslid en pr-vrouw Gittie Raedts de nieuwe uitdaging van de harmonie aan.

Door Henk Lammen

Al meer dan 150 jaar is Koninklijke Harmonie Euterpe een begrip in Venray. Het Vastelaovesconcert en het traditionele Nieuwjaarsconcert zijn de belangrijkste, jaarlijkse hoogtepunten van de harmonie, maar de vereniging is ook regelmatig te beluisteren tijdens diensten in de kerk (Kerstmis of communie) en geeft acte de présence tijdens culturele en maatschappelijke activiteiten, waaronder de intocht van Sinterklaas, de Avondvierdaagse, de aubade tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag en vele serenades voor Venrayse burgers. De vereniging is met 56 musicerende leden een bruggenbouwer bij uitstek. Met die wetenschap in het achterhoofd presenteert Euterpe een keer in de twee jaar een themaconcert. "Met Viva Las Vegas willen we een brug bouwen tussen symfonische blaasmuziek en lichte muziek in de stijl van de grote Vegas podiumacts uit de jaren '70 en '80", licht Raedts een tipje van de sluier op over het concert in november.

"We laten ons daarbij inspireren door grote namen in de muziekwereld als Elvis, Tom Jones en The Rat Pack, onder anderen Frank Sinatra en Dean Martin. Verder hebben we de vrijheid genomen dit aan te vullen met eveneens grote mannelijke zangers die beroemd zijn om hun live- optredens zoals Neil Diamond, Joe Cocker en Bono." Viva Las Vegas wordt een mix van lokale artiesten als Geert Pelzer, Don Mulders en RU2 en Nederlands bekendste Elvis-imitator Bouke (Scholten). Deze artiest geniet landelijke bekendheid als zanger van Elvis-nummers. Hij bracht al diverse singles uit en kwam in 2004 met een eigen album. Bouke kreeg grote landelijke bekendheid met het winnen van de tv-shows Waar is Elvis? in 2009 en The Winner takes it all in 2014. Samen met Euterpe, voor deze avond uitgebreid met een combo, en solo staan deze artiesten garant voor een muzikaal avondje uit voor jong en oud. "Nee, deze keer geen vrouwelijke diva's, alleen mannelijke", lacht Raedts als de invulling van het programma ter sprake komt. "Maar wel artiesten die garant staan voor kwaliteit. Met muziek waarin de oudere generatie zich herkent, maar ook jongeren van zullen genieten. Een uitstekende mix door muzikanten en zangers van een hoog niveau."

De avond vindt plaats in de Evenementenhal in Venray die voor deze gelegenheid wordt omgetoverd in een concertzaal met casino-uitstraling. Originele rekwisieten zorgen ervoor dat het publiek letterlijk en figuurlijk een sfeertje in Vegasstijl proeft. "Er wordt daarnaast een professioneel bedrijf ingeschakeld voor licht en geluid, zodat oog en oor aangenaam verrast gaan worden. Aansluitend aan het concert is er nog een afterparty. De ambiance in de evenementenhal moet er zorg voor dragen dat het een feestelijk evenement gaat worden."

Kaarten (staan- en zitplaatsen) kosten 19,50 euro en zijn vanaf vandaag te bestellen via de website www.euterpevenray.nl.