Afbeelding
Foto: ron koenen

Street art met Wout Poels klaar

Blitterswijck | De bekende beeldend kunstenares Anne Haeyen uit Venray heeft afgelopen weekend de laatste hand gelegd aan het kunstwerk, zogeheten street art, van wielrenner Wout Poels.

Op de gevel van het clublokaal van de fanclub van Wout Poels, café De Zwart in Blitterswijck, schilderde Anne Haeyen enkele jaren geleden alleen het postuur van Wout. Daarvoor is een racefiets gemonteerd.

Op verzoek van de fanclub heeft de kunstenares de afgelopen dagen de achtergrond geschilderd: een tafereel van de beroemde Hollandse berg in de Alpen, de Alpe D'Huez. "Ik heb deze berg gekozen omdat Wout daar vorig jaar Chris Froome op een geweldige manier heeft geholpen", aldus de Venrayse kunstenares. "Ik heb het zo geschilderd dat Wout aan de voet van de berg is en aan de klim begint."

Het kunstwerk van Sky-wielrenner Wout Poels trekt vooral in de zomer veel aandacht van voorbijgangers, onder wie veel toeristen. "Vaak stoppen mensen hier om samen met Wout op de foto te kunnen. Er ontstaan dan hele discussies over wielrenner en de prestaties van onze held", is de ervaring van kastelein en bestuurslid Roy Gooren van de fanclub.

De Venrayse kunstenares zag deze vorm van street art voor het eerst tijdens een vakantie in Maleise. "Ik vond dat waanzinnig mooi en bijzonder", aldus Anne Haeyen.

Foto: Kunstenares Anne Haeyen legt de laatste hand aan haar Wout Poels-kunstwerk.