Afbeelding
Foto: ron koenen

Geslaagde jeugdviscursus

Oostrum | De afgelopen weken heeft de jeugdcommissie van HSV het Alvertje een jeugdviscursus georganiseerd.

Een tiental kinderen nam hieraan deel. Onder leiding van de voorzitter van de jeugdcommissie, Piet Beijersbergen van Henegouwen, kregen ze de beginselen van de hengelsport uitgelegd.
Op alle cursusmiddagen werd er ook gevist in de jeugdvijver van het Wanssums Ven, waarbij menig visje, zoals een mooie kruiskarper, werd gevangen.

De jeugdcommissie werd geassisteerd door een aantal vrijwilligers. Zonder hen was de cursus onmogelijk geweest. De soms nog erg jonge kinderen hebben namelijk veel begeleiding nodig bij het vissen.

Op de laatste cursusmiddag werd een wedstrijdje gevist tussen de cursisten. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de middag afgesloten met de prijsuitreiking van de wedstrijd en de uitreiking van de diploma's. Dit laatste gebeurde door de voorzitter van het Alvertje, Harry Bakker. De wedstrijd werd gewonnen door Gijs Camps. Tweede werd Tymen Coppes en de derde plaats was voor Stef Vermeulen. De aanwezige ouders waren erg enthousiast over het verloop van de cursus. De club heeft dan ook alweer een aantal aanmeldingen binnen voor komend jaar van broertjes of zusjes van cursisten. Al met al dus een erg geslaagd evenement.

Foto: Dcursisten met diploma. Volwassenen: links Piet Beijersbergen van Henegouwen en rechts Harry Bakker.