Afbeelding
Foto: ron koenen

Goed weekend Kevin van Leuven

Swolgen | De Swolgense motorracer Kevin van Leuven, uitkomend in het British Superstock 1000 Kampioenschap op een Kawasaki ZX10R, heeft afgelopen weekend voor de eerste keer punten gescoord in deze klasse op het circuit Snetterton in Norfolk.

Samen met het G&S-team zat de stijgende lijn er al in, maar na een ongelukkig valpartijtje in de laatste race werden er nog geen punten gescoord. Dit weekend wist Kevin zich als vijftiende te kwalificeren.

De racestart was werelds en Kevin kwam als negende door. Na de eerste ronde kwam de safety car in de baan en na de herstart volgde er een zinderende wedstrijd. De Swolgenaar moest toch weer twee plaatsjes inleveren en wist zich op de elfde plek te handhaven. Concurrent Godfrey zat echter constant bij hem op het achterwiel en door een remfoutje in de laatste ronde werd Kevin van Leuven als twaalfde afgevlagd. Teamgenoot Tom Fisher eindigde op vijf seconden achterstand op de dertiende plaats.

Kevin van Leuven: "Er zijn twee BMW's gediskwalificeerd na afloop die voor mij waren geëindigd dus officieel ben ik nu tiende geworden. De eerste zes punten zijn in de pocket en daar ben ik en het team erg blij mee. We zijn er nu natuurlijk op gebrand vaker in de punten te rijden! De volgende wedstrijd is op het bloedsnelle Thruxton op 24 juli."

Foto: Jon Jessop.


HSV 't Alvertje

Oostrum | Uitslag laatste wedstrijd om de vijverkoning: 1) Jan Sanders. 2) Harrie Theeuwen. 3) Rob Wijnhoven. 4) Antoon Sanders. 5) René Wijnhoven. De einduitslag van deze serie: 1) Antoon Langenkamp. 2) Jan Sanders. 3) Rob Wijnhoven. 4) Antoon Sanders. 5) Harrie Theeuwen. Uitslag derde pickerwedstrijd: 1) Henk Ermers. 2) Pieter Kunen. 3) René Wijnhoven. 4) Henry Spann. 5) Wim Evertz. Op zaterdag 16 juli is de vierde wedstrijd van de pickercompetitie. Er wordt gevist van 12.00 tot 16.00 uur in vijver 4. Bijeenkomst en loting om 11.00 uur. Aanmelding kan tot donderdag voorafgaande aan de wedstrijd, 20.00 uur, bij Henk Theeuwen, telefoon (0478)571311 of via e-mail henk.theeuwen@home.nl. Nieuwe leden kunnen voor een vispas terecht bij de winkels van Van de Ligt in Venray en Wanssum. Wie lid wil worden kan contact opnemen met Pieter Kunen via e-mail info@hsvhetalvertje.nl of telefoon (077)3662920.