Directeur Hans van de Ven is het middelpunt van de dansende kinderen.
Directeur Hans van de Ven is het middelpunt van de dansende kinderen. Foto: Henk Lammen

"Acht mooie jaren"

Venray | Directeur Hans van de Ven (65) kreeg maandag een fantastisch afscheidscadeau van alle leerlingen en leerkrachten van de basisschool De Keg in Venray.

Door Henk Lammen

Van de Ven werd aan het begin van de middag compleet verrast door een show met zang, dans, acrobatiek en rappen. De kinderen hadden in de morgenuren tijdens diverse workshops een afscheidsprogramma voorbereid en hadden daarbij ook gedacht aan de catering en 'beveiliging' van de afscheid nemende directeur. "Nee, ik had helemaal niets in de gaten, ben compleet verrast", zei de directeur maandagmiddag bij aankomst op het schoolterrein. "Ze hebben het allemaal heel goed geheim gehouden", lacht hij als de kinderen klaar zijn met hun openingsdansje.

Acht jaar was de in Belfeld wonende Van de Ven directeur van De Keg. Een periode waar hij met trots en tevredenheid op terug krijgt. Nu gaat hij genieten van een welverdiend pensioen. "Of ik de school ga missen? Natuurlijk, ik heb hier acht hele mooie jaren gehad. Een fantastische tijd met een geweldig enthousiast team. En met dank aan alle ouders en kinderen." De 'beveiligers' staan klaar om Van de Ven te begeleiden naar de aula waar de kinderen met een enthousiast programma afscheid nemen van hun directeur. Die geniet dan ook met volle teugen. "Dit is enorm leuk, beter dan met de stille trom vertrekken."