Petra de la Roy verzorgt een nieuwe vorm van bewegen: ZitFitGym.
Petra de la Roy verzorgt een nieuwe vorm van bewegen: ZitFitGym. Foto: Henk Lammen

ZitFitGym: beweging op maat

Venray | Janssen Dansen&Sporten in Venray start volgend seizoen met een compleet nieuwe vorm van bewegen: ZitFitGym. Op donderdag 1 september is er om 11.00 uur een gratis kennismakingsles.

Door Henk Lammen

ZitFitGym is vergelijkbaar met stoel- en zitdansen zoals aan bewoners in zorgcentra wordt gegeven. Op basis daarvan is het nieuwe concept ZitFitGym ontwikkeld. De doelgroep voor de nieuwe activiteit is vrij breed.

"Het is met name bedoeld voor mensen met een fysieke beperking. Die bijvoorbeeld lijden aan de Ziekte van Parkinson. Het is voor iedereen een uitstekende manier, eigenlijk een must, om kracht en conditie op peil te houden. Daar hebben ze in het dagelijkse leven enorm veel profijt van", aldus Petra de la Roy (48) van de Venrayse dans- en sportschool. De la Roy gaat de lessen geven en verwacht er veel van. "Voor veel oudere mensen, met of zonder fysieke beperking, is stoel- en of zitdansen de laatste bewegingsvorm die ze kunnen doen. Bovendien is het enorm leuk om op muziek bewegingen te maken. Niet alleen zittend op een stoel, maar ook achter een stoel als ondersteuning. Met de deelnemers kijken we in overleg wat ze kunnen en/of willen. Het is een conditieverbeterende les, een mix van dans- en gymnastiekvormen. Ideaal om de spieren soepel te houden. Daar heeft iedereen veel baat bij. Bovendien is er naast een leuke bewegingsles ook het sociale aspect. Deelnemers komen onder de mensen en leggen weer nieuwe, sociale contacten."

Op donderdag 1 september is er om 11.00 uur een kennismakingsles bij Janssen Dansen en Sporten aan de Raadhuisstraat 6 in Venray. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 augustus. Aan die proefles kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. Meer informatie is te vinden op de website www.info@dansenenfeesten.nl. Belangstellenden voor de kennismakingsles en de nieuwe activiteit van Janssen Dansen&Sporten kunnen ook bellen voor meer informatie, telefoon 0478-510500. Een email sturen kan ook: info@dansenenfeesten.nl.