Joekskapel 33 jaar

Veulen | Op zaterdag 16 juli viert Joekskapel Luuster Efkes uit Veulen haar 33-jarig bestaan. Om dit jubileum extra onder de aandacht te brengen, wordt vanaf 19.00 uur, na de heilige mis, een receptie gehouden in verenigingsgebouw De Hoefslag in Veulen. Aansluitend aan deze receptie vindt in hetzelfde gebouw een dorpsfeest plaats Dit feest wordt muzikaal opgeluisterd door Sjanté uit Ysselsteyn.

Voordat Luuster Efkes werd opgericht, werd in Veulen vooral bij carnavalsactiviteiten het gemis van een eigen joekskapel sterk gevoeld. In 1983 was de tijd rijp voor een Veulense joekskapel en werd Luuster Efkes opgericht. Omdat de twaalf leden niet allemaal het notenschrift beheersten of een instrument bespeelden, werd reeds een week na de oprichting de eerste repetitie gehouden. Er werd ijverig gerepeteerd en op 13 oktober 1983 werd voor het eerst opgetreden. Inmiddels heeft de joekskapel een niet meer weg te denken positie in de Veulense samenleving ingenomen. Bij kerkelijke en wereldlijke feesten, bij bruiloften en partijen, bij bijzondere verjaardagen en carnaval, steeds weer zorgt Luuster Efkes, indien gewenst, voor een passende omlijsting.


SjanTé

Venray | Amusementorkest SjanTé houdt op donderdag 14 juli de laatste repetitie voor de vakantie. Deze is geheel in de traditie openbaar, dit jaar bij strandpaviljoen Hoëg in Broekhuizen. Het publiek gaat bepalen wat er wordt gespeeld op basis van een playlist. Iedereen is van harte welkom vanaf 20.00 uur. Het laatste optreden voor de vakantie is op zaterdag 16 juli op het dorpsfeest voor Veulens Historie Herleeft in Veulen.