Werkgroep aan de slag

Leunen | Tijdens de dorpsraadvergadering in Leunen, vorige week woensdag, spraken dorpsraad en een twintigtal bewoners hun grote zorg uit over de plannen om in de voormalige melkfabriek bijna 300 arbeidsmigranten te huisvesten. Een aparte werkgroep gaat aan de slag om te kijken op welke wijze de plannen tegengehouden kunnen worden.

Door Christ van den Munckhof

"De dorpsraad is het niet eens met deze ontwikkeling. Het is een slecht plan dat van tafel moet", aldus dorpsraadvoorzitter Jeroen van de Leur. De dorpsraad had inmiddels ook al nagedacht over het vervolg. "Feit is dat we pas bezwaar kunnen maken als de plannen zijn ingediend. Neemt niet weg dat we ons goed willen voorbereiden om vanuit een sterke positie te kunnen handelen." Van de Leur benadrukte wel dat elke inwoner die het er niet mee eens is, zelf bezwaar moet aantekenen en dat op basis van steekhoudende argumenten moet doen, niet op emotionele gronden. Vooralsnog is niet duidelijk is of de dorpsraad zelf bezwaar aan gaat tekenen. Er liggen plannen voor een enquête onder de inwoners van Leunen. Of en wanneer die wordt gehouden, zal door eerder genoemde werkgroep moeten worden opgepakt. "Ook dit vergt een goede voorbereiding. De uitslag van die enquête is voor de dorpsraad heel belangrijk als het gaat om volgende stappen."

De werkgroep gaat ook een aantal vragen en opmerkingen van dorpsbewoners inventariseren en voorbereiden voor verantwoordelijk wethouder Martijn van der Putten. Die bezoekt op maandag 18 juli de dorpsraad. "Met deze vragen hopen we meer duidelijkheid te krijgen", aldus van de Leur. Bij de aanwezige dorpsbewoners leefde sterk de indruk dat hun bezwaren te laat komen. Ook het feit dat in de voorafgaande maanden, ondanks diverse geruchten, de plannen altijd ontkend werden, is bij een aantal Leunenaren in het verkeerde keelgat geschoten.


Match

Venray | Steunpunt Vrijwilligerswerk Venray Match is voor Venray Beweegt op zoek naar vrijwilligers. Voor het futsalproject zoekt Venray Beweegt nog een of meerdere vrijwilligers die het leuk vinden om van bij SV Venray elke zondagmiddag jongeren te begeleiden en toezicht te houden bij het voetballen. Wensen: Goed kunnen omgaan met 15+ jongeren. Match, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray, telefoon (0478)516995, e-mail info@vrijwilligerswerkvenray.nl.