Afbeelding
Foto: ron koenen

Ger Mous gaat met pensioen

Venray | Ger Mous, directeur van de Petrus' Bandenschool in Venray, trekt op vrijdag 22 juli de schooldeur definitief achter zich dicht.

In 1973 begon de onderwijscarrière van Mous. "Als 'jonge hond,' gestart", zoals hij zelf zegt. Met veel jonge collega's werkte hij met veel plezier op De Foekepot. In verschillende groepen gaf hij hier les. Later werd hij adjunct-directeur van de school, waar hij pionierswerk kon verrichten. In 1985 ging hij aan de slag als directeur van De Mariaschool in Oostrum, tegenwoordig De Meulebeek.

Ook aan deze tijd bewaart hij mooie herinneringen. Een team dat samen bouwde aan goed onderwijs. "Maar ook buiten school gingen we goed met elkaar om. Zo hebben we bijvoorbeeld met een aantal collega's een aantal Kennedymarsen gelopen. Ook een tijd om nooit te vergeten."

In deze tijd was hij ook een aantal jaren staflid onderwijs binnen SPOV. Op een gegeven moment stond hij voor de keuze om fulltime staflid te worden, of om de uitdaging aan te gaan als directeur van de Petrus' Bandenschool in Venray. Uiteindelijk koos hij voor het laatste. "Ik ben toch iemand die vooral met zijn 'poten' in de modder wil staan." En tot op de dag van vandaag heeft hij geen spijt van deze keuze. Mous werd in 2003 directeur van de Petrus' Bandenschool. Een grote school met een gedreven team dat samen met de positief kritische ouders bouwt aan krachtig onderwijs. En het werken in dit dynamisch team is wat hij het meest zal missen. "Maar wellicht dat ik als 'leesopa' nog een klein rolletje mag blijven spelen." Op donderdag 21 juli houdt de school een afscheidsreceptie voor Mous, in de aula vanaf 19.30 uur.


Lourdesreis

Venray | Lourdesgroep Maas en Peel gaat van 7 tot en met 12 september met het vliegtuig naar Lourdes.

Er wordt verbleven in een gerenommeerd hotel waar diverse faciliteiten aanwezig zijn voor rolstoelen en er zijn aangepaste kamers. Er gaan verpleegkundigen mee voor begeleiding en zorg. Ook zijn er Nederlandse artsen aanwezig voor eventueel consult of behandeling. De reis is bedoeld voor zieke, maar ook voor gezonde mensen, jong of al ouder. CZ-verzekerden met een medische achtergrond kunnen een korting van 600 euro krijgen. Voor meer informatie: Cristien Goumans, telefoon (0478)636676, 06-23532814, www.lourdesgroepmaasenpeel.jouwweb.nl.