Op de foto het gezin van Jozef en Anna Hendricx-Peeters rond 1933.
Op de foto het gezin van Jozef en Anna Hendricx-Peeters rond 1933. Oude foto

Familie Hendricx



Venray | Godfried Joseph (Jozef) Hendricx werd op 22 februari 1885 geboren in Venray als zoon van Lambertus Hendricx en Jacoba Jacobs.

Hij trouwde op 29 april 1910 te Venray met Anna Peeters. Anna Wilhelmina (Anna) Peeters werd op 24 februari 1886 in Cuijk geboren als dochter van Johannes Peeters en Maria Theodora Anna Fleskens. Deze foto is gemaakt op de binnenplaats van het woonhuis aan de voormalige Maasheseweg 9 (huidige Raadhuisstraat). Op dat adres had vader Joseph zijn werkplaats en winkel in schoenen. De collectie omvatte vooral vetlederen schoenen, 'vetlaere schoen', voor in de bouw. Vader Joseph was begonnen als schoenmaker in de Bontekoestraat in de periode daaraan voorafgaand. Nadat dit woonhuis werd verkocht aan Jerusalem, verhuisden gezin en bedrijf naar Maasheseweg 4B. Ook daar was een werkplaats en winkel. Na enkele jaren werd in 1936 een tweede vestiging geopend in de Grotestraat 5. Deze zaak werd een huwelijkscadeau, toen de oudste zoon Jan in het huwelijk trad met Mien Hunnekens. Dit bedrijf werd later door hun kinderen Gonny en Theo voortgezet en sloot in 1998 de deuren. Toen vestigde zich Schoenmodezaak Capretto in hun pand.
Vader Joseph verhuisde op circa 67-jarige leeftijd met zijn gezin naar de Tuinstraat. Op het moment van de verhuizing werd de zaak aan de Maasheseweg 4B overgedragen aan zoon Jaap.
Jozef overleed op 7 juli 1952 te Venray en zijn echtgenote overleed op 7 februari 1979 te Horst. Voor v.l.n.r.: Antoon; Godfried Hendricx; Jo; Anna Hendricx-Peeters; Cor; Lambert. Achter v.l.n.r.: Jan; Fien; Jaap; Door; Pierre.
Foto: Gemeentearchief Venray collectie Jan van der Putten. Kijk ook eens op www.rooynet.nl.