Afbeelding
Foto: henk lammen

Van Wegberg: "Geloof in jezelf"

Venray | Musical4all hield dinsdagavond in samenwerking met Kunstencentrum Jerusalem een workshop/masterclass gegeven door musicalster Renée van Wegberg uit Horst.

Renée van Wegberg heeft in diverse musicalproducties gespeeld, waaronder Annie, We Will Rock You en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. In 2010 speelde ze in Urinetown en in 2011 kreeg ze de felbegeerde rol van Elphaba, de groene heks in de hitmusical Wicked. Naast haar uitvoerende werk, is Van Wegberg sinds 2013 oook vocal coach. Tijdens de workshop ging ze met meer dan twintig kinderen aan de slag om zangtechniek en liedinterpretatie verder te verbeteren. Na afloop konden de deelnemers vragen stellen aan Van Wegberg die de jonge musicaltalenten een tip voor de toekomst meegaf: "Geloof in jezelf en blijf je altijd verder ontwikkelen."

Uiteraard wilden de kinderen na afloop met de musicalster op de foto.

Foto Henk Lammen.


Beweegvriendelijk

Venray | Binnen de gemeente Venray hebben Iedereen kan Sporten Noord-Limburg, Venray Beweegt en Activiteitencentrum SGL Venray door middel van een intensieve samenwerking in samenspraak met cliënten van SGL het buitenterrein/schoolterrein van Activiteitencentrum SGL in Venray beweegvriendelijk gemaakt.

Zo was een grote wens van de cliënten om een bocciaveld te krijgen, waar ze actief tegen elkaar de sport boccia kunnen beoefenen. Het schoolplein wordt volledig gereviseerd door verf, kleuren en materialen. Bij SGL zitten mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. SGL ontvangt dan ook leskaarten, waardoor ze ook weten welke spellen bijvoorbeeld gedaan kunnen worden en voor alle cliënten te spelen zijn. Het schoolplein wordt daarbij ook nog opengesteld voor de wijk, waardoor de ruimte ook 's avonds benut kan worden en ook een wijkfunctie heeft.

Vanwege het slechte weer de afgelopen tijd, is de planning wat opgeschoven. In plaats van woensdag 6 juli (gisteren) vindt de opening plaats op maandag 11 juli. De spellen worden door middel van gekleurde lijnen en verf aangebracht. Op 11 juli wordt tijdens de familiedag bij SGL het vernieuwde, beweegvriendelijke plein geopend door wethouder Lucien Peeters. DIt gebeurt bij het activiteitencentrum van SGL in Venray.