Afbeelding
Foto: ron koenen

Argowil Venray twintig jaar

Venray | Zaterdag 2 juli heeft Argowil Cable Confection and Assembly zijn twintigjarig bestaan gevierd.

Het bedrijf aan het Keizersveld in Venray legt zich toe op de assemblage van draad- en kabelbomen. In de afgelopen twintig jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een gevestigde naam in de industriƫle wereld. De producten van Argowil worden in allerlei toepassingen verwerkt, van medische apparatuur tot kopieerapparaten en van vorkheftrucks tot zoutstrooiers.

Er wordt gewerkt met een gemotiveerd team van ruim zestig medewerkers. Zij werken zelfstandig aan de opdrachten en worden intern opgeleid in het samenstellen van kabelbomen en aanverwante producten. Opvallend is dat zo'n 65% van het personeel bestaat uit vrouwen. Dat is ook landelijk opgevallen. Vanwege het groot aantal dames in dit technisch bedrijf is Argowil een aantal jaar geleden onderscheiden met de prestigieuze Femme Tech Bedrijven Award. Onder meer door samenwerking met diverse onderwijsinstellingen zijn er volop kansen voor schoolverlaters.

Naast het compleet assembleren van machines gaat het bedrijf zich in de komende jaren nog meer bezig houden met het ontwerpen van bedradingen en producten samen met haar klanten. Het bedrijf is trots op zijn Venrayse roots.

De twintigste verjaardag van werd dan ook gevierd met een open dag voor personeel, vrienden en bekenden. De dag werd afgesloten met een feestavond.