Roze lintje Maasziekenhuis

Beugen | Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft opnieuw het roze lintje toegekend aan Maasziekenhuis Pantein. "Het laat zien dat onze kwaliteit van zorg bij de behandeling van borstkanker zeer goed is. Maar nog belangrijker, het geeft vertrouwen aan patiënten dat zij bij ons de beste zorg krijgen."

Dat laten artsen, verpleegkundigen en bestuur van het Maasziekenhuis gezamenlijk weten in een reactie op de positieve beoordeling van de BVN. Jaarlijks komen in het Maasziekenhuis vele patiënten voor de behandeling van borstkanker. Zij worden opgevangen door een team van professionals van het Maasziekenhuis en het Radboudumc.

Het gaat daarbij om radiologen, chirurgen, pathologen, medisch oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen en soms ook een klinisch geneticus, radiotherapeuten en plastisch chirurgen. Zij werken nauw samen om zo de beste behandeling te bieden. Intensief contact en afstemming met de patiënt is daarbij zeer belangrijk. Borstkankerzorg is een van de specialismen waarbij sinds enkele jaren een zeer vergaande vorm van samenwerking bestaat tussen het Maasziekenhuis en het Radboudumc Centrum voor Oncologie.

Deze aanpak is vrij uniek in Nederland en maakt het mogelijk om patiënten dichtbij huis de beste kwaliteit van zorg te bieden. Maasziekenhuis Pantein en Radboudumc werken op veel andere terreinen ook samen aan de behandeling van kanker. BVN scherpt de criteria van de Monitor Borstkankerzorg regelmatig aan. Het Maasziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Voor meer informatie over borstkankerzorg in het Maasziekenhuis kijk op www.maasziekenhuispantein.nl/borstkankerzorg.


Venray etappeplaats Tour de L!mbourg

Venray | In 2017, 2018 en 2019 is Venray etappeplaats van de Eneco Tour, maar deze zomer doet de Tour de France Venray aan. Zaterdag 23 juli is de Grote Markt het toneel van het L1-televisieprogramma 'Tour de L1mbourg'. Vanaf 17.30 uur presenteert Sander Kleikers live vanaf de Grote Markt het programma. Gasten zijn deputé Ger Koopmans, Rowwen Hèze-voorman Jack Poels en leden van de wielerfamilie Poels, die natuurlijk hopen op een hoge klassering van de Blitterswijckse Sky-renner Wout Poels.

Met hen praat Kleikers natuurlijk over fietsen en de etappe van die dag, 146,4 kilometer door de Alpen van Mégève naar Morzine. Maar er is ook aandacht voor de gemeente Venray. Bijzondere plekjes in de gemeente komen in het programma aan bod. De ondernemers op het sfeervolle Venrayse horecaplein in de schaduw van de majestueuze kerktoren hebben de komst van het programma aangegrepen om de Grote Markt in een 'grand marché' te veranderen. Troubadours wandelen tussen de terrastafeltjes en zorgen voor en na het programma voor nog meer Franse sfeer.

Het programma Tour de L!mbourg wordt tijdens de Tour de France dagelijks live vanaf een locatie in een Limburgse gemeente uitgezonden. Op L1 TV is de Venrayse aflevering vanaf zaterdag 2 juli tot en met zondag 24 juli dagelijks te zien na afloop van het L1 NWS van 17.30 uur. Het programma zal herhaald worden om 20.55 uur en 22.55 uur.


Muziek bij Tante Jet aan de Maas

Blitterswijck | Bij Tante Jet aan de Maas in Blitterswijck kan op zondag 10 juli genoten worden van muziek door het dixielandorkest Blackcherrie.

Wars van modegrillen en vluchtige trends, richt de band zich op de dingen die blijven. Zoals de oude stijlen van de jazz: New Orleans, dixieland en een heel klein beetje swing en bebop. Op zondag 17 juli speelt de bigband BMU. Enthousiasme is het kenmerk waarmee deze muzikanten elke week musiceren en repeteren. De band beschikt over een breed repertoire en zorgt ervoor dat elk optreden een succes wordt. De bigband bestaat sinds 1984 en heette voorheen Bigband MIK. Nu gaan ze al enige tijd door het leven als Bigband Mondriaanhuis, kortweg BMU. Bij elk optreden worden ze vergezeld door een aantal zangers en samen maken ze van elk optreden een feest. Beide orkesten staan sinds hun oprichting onder leiding van trompettist Jo Schins uit Uden. De optredens zijn vrij toegankelijk en de orkesten spelen van 13.30 tot 16.00 uur. Bij slecht weer gaan de optredens niet door.


Jeugdweekend MSV Overloon

Overloon | Op zaterdag 9 juli en zondag 10 juli houdt MSV Overloon in samenwerking met Motorsport Organisatie Nederland het internationaal jeugdweekend.

Motorcrossers uit zowel binnen- en buitenland gaan tijdens dit evenement met elkaar de strijd aan. Onder andere huidige wereldtoppers als Glenn Coldenhoff (Ned), Jeffrey Herlings (Ned), Ken de Dycker (Bel), Kevin Strijbos (Bel), Tanel Leok (Est) en Ken Roczen (Dui) reden in hun jongere jaren mee tijdens het internationaal jeugdweekend.

Het 1535 meter lange zandcircuit Duivenbos aan de Oploseweg is het strijdtoneel voor de huidige motorcrosstalenten uit Europa. Diverse jeugdige motorcrossers uit de regio komen tijdens dit weekend in actie. Op zaterdag beginnen de trainingen om 9.00 uur. De wedstrijden beginnen rond 11.15 uur. Zondag vindt er een korte training plaats, waarna de wedstrijden starten vanaf 10.30 uur. De entree bedraagt 5 euro. Onder 12 jaar heeft men onder begeleiding van een volwassene vrij toegang.