Peuterspeelzaal Holthees gesloopt

Holthees | De peuterspeelzaal in Holthees heeft het loodje gelegd. De omstreden sloop van het gebouw in het hart van het dorp vond vorige week plaats.

De crisis tussen dorpsraad Smakt-Holthees en de gemeente Boxmeer duurt nog altijd voort. Holthees wilde dat het leegstaande pand van de peuterspeelzaal in het dorp blijft staan. Het college van B en W van Boxmeer besloot desondanks dat het pand zo snel mogelijk gesloopt moest worden.

De dorpsraad wil nog voor de zomervakantie alle politieke partijen informeren over de fouten die het college van B en W heeft gemaakt, vooral in de communicatie. "Wij krijgen geheel onterecht de zwartepiet toegespeeld. Zonder wederhoor zijn we ook door de fracties op de vingers getikt vanwege de acties die we hebben gehouden om de sloop tegen te houden", zegt woordvoerder Sjaak Koopmans. "Zeker het verwijt dat wij een gesprek met het college uit de weg gaan, klopt niet. Juist het tegenovergestelde is het geval. Dat heeft de raad verkeerd ingeschat."

Volgens Koopmans wordt de kwestie op de agenda van de raadsvergadering van september geplaatst. "Want het college heeft de raad foutief voorgelicht, dat hebben we zwart op wit." Burgemeester Karel van Soest liet onlangs weten het initiatief te willen nemen voor een gesprek met de dorpsraad. "Maar we willen eerst de politiek informeren. Daarna is het college aan de beurt, niet eerder." Er waren volgens de dorpsraad verschillende mogelijkheden om het pand opnieuw te gebruiken. "De sloop van de peuterspeelzaal is echt pure kapitaalsvernietiging, zonde van het gemeenschapsgeld. Met weinig geld was er iets moois van te maken", aldus Sjaak Koopmans.