Kookprogramma Shop & Eat bij PLUS op Peel en Maas TV

Venray | Peel en Maas TV zendt met ingang van donderdag 7 juli vier weken op rij het kookprogramma 'Shop & Eat' bij pop-uprestaurant PLUS Judith en Guido van Dijck uit. Iedere aflevering is van donderdag tot en met zondag te bekijken op de tv-zender van de regio Venray. In de supermarkt zijn in dezelfde weken een Shop & Eat Food Box met alle ingrediƫnten en de recepten van de gerechten verkrijgbaar.

Chef-kok Jan Cremers van restaurant hoeve de Boogaard heeft de voorbije weken vier gerechten bereid voor het pop-uprestaurant in de PLUS: een salade, een visgerecht, een Blonde d'Aquitane en een groentequiche. "Dat zijn gerechten die passen bij de zomer, die gezond zijn en die mensen ook thuis kunnen klaarmaken. Gezond eten maakt een belangrijk onderdeel uit van een gezonde leefstijl. Daar kan ik als kok een steentje aan bijdragen door mensen te inspireren."

Het inrichten van een restaurant in een supermarkt heeft de PLUS in Venray landelijke publiciteit in vakmedia opgeleverd. Met name de combinatie van gezond eten en gemak in een supermarkt met restaurant leverde veel interesse op. "De activiteiten op de winkelvloer en de tv-uitzendingen zorgen inderdaad voor nieuwsgierigheid en veel bekijks in de supermarkt", zegt Guido van Dijck. Voor 10 euro konden de gasten de voorbije weken dineren in de PLUS. En daar werd flink gebruik van gemaakt. Tijdens de vierde uitzending moest zelfs een extra tafel worden gedekt om alle aanvragen een plaats te kunnen geven.

De focus ligt volgens Guido van Dijk op gezond eten, zoals PLUS dat in zijn slogan 'Goed eten, daar houden wij van' ook voorstaat. "We willen meer zijn dan een basic supermarkt, maar mensen ook helpen om een gezondere leefstijl aan te nemen. Daarom maken we van de ingrediƫnten die voor de maaltijden worden gebruikt een aanbiedingspakket voor vier personen: de Shop & Eat Food Box. Hiermee stimuleer ik mijn klanten gezond te eten en het voorbeeld van de kok te volgen. Ze kunnen zo het gezonde gerecht ook thuis klaarmaken. We combineren op deze wijze gezond en gemak. Daar willen we ons mee onderscheiden. We zijn aan het bekijken hoe we hier een vervolg aan gaan geven." Het concept voor het pop-uprestaurant in een supermarkt is ontwikkeld door Ambaum BrandMakers, dat in New York ervaring opdeed met combinaties van kleine restaurants in supermarkten, waarbij de nadruk ligt op gezonde voeding en leefstijl.