Rabobank steunt lokale projecten

Well | In De Buun in Well zijn maandagavond de gehonoreerde projecten vanuit het Coöperatiefonds Rabobank Horst Venray bekendgemaakt. Tijdens deze avond kregen de winnaars de cheque overhandigd en hoorden zij welk bedrag er door de beoordelingscommissie is toegekend aan hun project.

Drie projecten in de gemeente Venray krijgen een bedrag van 2000 euro: Wanssums infopunt, een buitenfitnessplek St. Wijkraad Venray Noord-West en oudervereniging Kinderpret voor de vernieuwing van het openbaar schoolplein in Blitterswijck. Stichting Gelderkoel in Heide ontvangt 3410 euro voor de aanschaf van een dj muziekinstallatie, terwijl Stichting Altaar- en Kunstverwerving Sint Petrus' Banden Kerk Venray 4500 euro tegemoet kan zien voor de baldakijnen en consoles voor twaalf apostelbeelden.

Voor het muziekproject Music for life krijgt Harmonie Sub Matris Tutela in Oostrum 5000 euro. Hetzelfde bedrag gaat naar voetbalvereniging BVV'27 in Blitterswijck voor de verbouwing van kleedlokalen. Stichting Borggraaf Paviljoen ontvangt 10.000 euro voor de realisatie van het museum van streek en geest. Sportstichting Leunen, Veulen, Heide krijgt 15.000 euro voor de realisatie van een tennisbaan en kunstgrasveld voor korfbal en voetbal.


Stichting Leergeld helpt 200 kinderen

Venray | Kinderen willen sporten, muziekles of hebben simpelweg een fiets nodig om naar school te gaan. Helaas kunnen niet alle ouders dat betalen omdat, ze niet zoveel verdienen. Voor sport en cultuur heb je in de gemeente Venray het Jeugd- of het Jeugdcultuurfonds. Sinds februari van dit jaar is er ook nog de Stichting Leergeld. In het eerste half jaar heeft zij al bijna 200 kinderen geholpen.

Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen. Kinderen van 4 t/m 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen. Om hen te laten deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Hiervoor stelt de stichting middelen beschikbaar. Het motto van Leergeld is: 'Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen'.

De stichting is ontstaan vanuit een burgerinitiatief. Het bestuur van de stichting bestaat uit: Marianne van Kampen, Rein Dupont, Marlène Leenders en Karlijn Versteegen. De dagelijkse coördinatie is in handen van Daphne Jeuken die wordt ondersteund door een team van vijf intermediairs. Stichting leergeld zet zich 100% vrijwillig in voor de kinderen uit de gemeente. Om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen, is de stichting altijd op zoek naar extra middelen. De stichting komt graag op bezoek om meer informatie te geven of om een cheque in ontvangst te nemen.

Voor meer informatie neem contact op met voorzitter Rein Dupont. Stichting Leergeld Venray, 06-15568807 of e-mail: rein@leergeldvenray.nl of kijk of www.leergeldvenray.nl of de Facebooksite Stichting Leergeld Venray.