Afbeelding
Foto: ron koenen

Jeremy de Vink vijfde

Horst | Jeremy de Vink (foto) uit Venray heeft tijdens motorcrosswedstrijden in Horst een vijfde plaats behaald bij de MX open inters.

De Vink kende in de eerste manche een lastige start, maar wist na de eerste ronde toch nog als dertiende door te komen. In de loop van de manche passeerde hij nog verschillende concurrenten en sloot de manche af op een zevende plaats. In de tweede manche lag hij op een zevende plaats, waarna een valpartij hem licht terugwierp. Hij wist zich nog terug te rijden naar de zevende plaats, waardoor hij vijfde in het dagklassement werd.

Voor Jules Deenen (Wanssum) leek er na een derde plaats in de eerste manche een podium in het verschiet te liggen bij de MX 2 nationalen. Maar ook Deenen verloor in de tweede manche enkele plaatsen door een valpartij en werd in deze manche elfde. In het dagklassement werd hij hiermee achtste. Bij de jeugd was het beste resultaat wederom voor Amber Simons (Well). Zij werd vierde bij de 85cc kleine wielen.

Uitslagen Horst (MON): 85cc grote wielen: 7. Britt Jans-Beken (Wanssum). 8. Juup Tax (Wanssum). 9. Joey van der Zanden (Wanssum)

85cc kleinen wielen: 4. Amber Simons (Well). 6. Nick van Loon (Meerlo)

MX open inters: 5. Jeremy de Vink (Venray)

MX open nationalen: 14. Mark van de Ven (Ysselsteyn). 28. Luuk Simons (Well)

MX 2 Nationalen: 8. Jules Deenen (Wanssum).19. Tino Broere Wanssum)

MX open senioren: 11. Maik Hubers (Venray). 30. Koen Pijpers (Wanssum)

MX 2 senioren: 13. Jos Hubers (Overloon)

MX 2 junioren: 14. Lynn Hubers (Overloon). 32. Stan Bongers (Castenray).

Foto: Maycel de Bruijn


Panathinaikos

Swolgen | Vrijdag en zondag speelde de twintigvoudig Grieks kampioen Panathinaikos een tweetal oefenwedstrijden op Sportpark Kerkebos.

Zowel Panathinaikos als de tegenstanders, Alemannia Aachen en Hoofdklasser FC Silvolde waren vol lof over de accommodatie en vooral de grasmat in Swolgen. Donderdagavond 7 juli speelt Panathinaikos nogmaals in Swolgen. Tegenstander is dan de nummer 5 van Turkije, Osmanlispor FK uit Ankara.

De oefenwedstrijd begint om 18.00 uur.