De populaire meidengroep K3 verzorgde zondagmiddag een optreden in de bomvolle Evenementenhal Venray.
De populaire meidengroep K3 verzorgde zondagmiddag een optreden in de bomvolle Evenementenhal Venray. Foto: Emmy Jeuken-Jansen

K3 met een lach en een traan

Oostrum | Evenementenhal Venray puilde zondagmiddag uit met fans van K3. In de hal woonden bijna 2000 bezoekers, veelal ouders met hun kinderen, het eerste optreden van de populaire meidengroep in de huidige formatie in Noord-Limburg bij. K3, bestaande uit Hanne, Marthe en Klaasje, was de hoofdact van de muzikale kindermiddag die door Limburg Events op touw werd gezet.

Door Ron Koenen

De drie zangeressen zongen samen zowel oude als nieuwe liedjes, die door vele bezoekers in de zaal uit volle borst werden meegezongen. Naast K3 kon het publiek onder meer ook genieten van optredens van de Limburgstalige zanger Fabrizio met zijn hits 'Roetewisser' en 'Sjiek is miech dat' en de Telekids-discoshow.

Daar waar de meeste kinderen na afloop met glunderende gezichten naar buiten liepen, waren er ook die het huilen nader dan het lachen stond. Sommigen vonden dat het concert te kort duurde, een halfuur, anderen hadden amper een glimp van hun idolen kunnen opvangen.

"Volwassenen en pubers verdrukten de kleine kinderen, voor wie de show werkelijk bedoeld was. De kleintjes hebben nauwelijks een blik op K3 kunnen werpen, tenzij ze met zes kinderen op een statafel stonden. Daarnaast was de meidengroep slechts 30 minuten te bewonderen. Wij, en met ons vele ouders van kleine kinderen, rijden de volgende keer graag naar Eindhoven of Den Bosch voor welk optreden dan ook. Dit was echt geldverspilling en daarnaast zaten wij met drie verdrietige kinderen in plaats van blije kinderen die hun idool hadden gezien", meldt een teleurgestelde moeder.

De organisatie, Limburg Events, erkent dat er tijdens de kindermiddag en na afloop klachten zijn geweest. "Het is zeer spijtig te horen dat enkele mensen de middag als niet leuk hebben ervaren", zegt woordvoerder Harold Pols. "Wij als organisatie hebben deze middag georganiseerd met de beste bedoelingen en met slechts een doel: een hele leuke middag verzorgen voor alle kinderen van Venray en omstreken. Rondom een evenement organiseren komen heel veel zaken kijken. Een van de belangrijkste zaken is veiligheid. Aanvankelijk wilden wij een ruimte creƫren waarin alleen kinderen mochten komen tot een bepaalde hoogte. Dit idee is in de ochtend pas afgewezen door de lokale overheid, met als uitleg dat er dan te veel ouders omheen zouden gaan staan die zicht willen houden op hun kinderen. In overleg is besloten het te laten zoals het nu is verlopen. We hadden immers een zaal, geschikt voor 3000 personen, terwijl er 'slechts' 2000 aanwezig waren. Iedereen zou dus makkelijk een stapje naar links en naar rechts kunnen doen om toch zicht te hebben op het podium."

Op pagina 5 meer informatie.