Afbeelding
Foto: ron koenen

Geslaagd jeu-de-boulestoernooi KBO

Venray | Op 30 juni is het jeu-de-boulestoernooi voor de KBO voor de twaalfde keer gehouden.

Verdeeld over twee poules deden 108 deelnemers oftewel 54 doubletten mee aan het toernooi op het Bouledrome-complex op het Speulpark aan de Hoopweg, waar op de 32 buitenbanen werd gespeeld.

Waarnemend voorzitter van de Centrale van Ouderverenigingen, Theo Verhoeven, opende het toernooi. Er werd in twee poules met doubletten gespeeld. Elk doublet moest vier wedstrijden spelen.

Uitslag poule A: 1) Dien Janssen /Frans Janssen Heide; 2) Toon van de Pas/ Jan van de Pas Ysselsteyn; 3) Pierre Clijsters/Johan Venray; 4) Piet Jenniskens/Mien Jenniskens Leunen; 5) Huub van Ass/Jo van Ass Ysselsteyn; 6) Nelly Willems/Nelly Geurts Heide; 7) Joos Direks/Jo Direks Oostrum; 8) Nelly Marcellis/Annemie Wijnands; 9) Herman Janssen/Mien Janssen Heide; 10) Gerrit Pelzer/Harrie Kessels Oostrum.

Uitslag poule B: 1) Wim van de Voorn/Leo van Tilburg Venray; 2) Toon van Rens/Liny van Rens Heide; 3) Annie van Vegchel/Truus van Helden Ysselsteyn; 4) Martien Lensen/Piet Lensen Venray; 5) Thei Deters/Jo Deters Ysselsteyn; 6) Riek Arts/Piet Arts Ysselsteyn; 7) Diny Jeucken/Wiel Cornelissen Venray; 8) Theo Vullings/Mia Jeucken Leunen; 9) Frans van de Linden/Jan Van Kempem Merselo; 10) Jan Janssen/Leny Verbong Oostrum. De finale werd gespeeld tussen de winnaars van twee poules: Wim van de Voorn/Leo van Tilburg tegen Dien Janssen/Frans Janssen. Uiteindelijk was het doublet Wim van de Voorn/Leo van Tilburg het sterkste. Zij ontvingen de KBO-wisselbeker uit handen van de winnaars van vorig jaar.


Openluchtmis

Meerlo | De jaarlijkse openluchtmis bij de St. Goarkapel in Meerlo wordt gehouden op zondag 10 juli.

De kapel ligt in het bosperceel tussen Meerlo en Wanssum. Om 10.00 uur trekt fanfare Eendracht uit Meerlo in processie vanaf de kerk naar de kapel. Om 10.30 uur begint de openluchtmis, die wordt opgeluisterd door de fanfare. Ook mensen van buiten Meerlo die de mis willen bijwonen, zijn van harte welkom. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Voor de kinderen is er een kindernevendienst. Bij slecht weer wordt de viering gehouden in de kerk van Meerlo.