Afbeelding
Foto: ron koenen

Jubilarissen scheidsrechters

Horst | Tijdens de seizoenafsluiting van Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray zijn twee leden gehuldigd voor hun langdurig lidmaatschap.

Jan Custers uit Oostrum werd geëerd vanwege zijn 25-jarig lidmaatschap. Al deze jaren was hij actief als scheidsrechter bij de KNVB District Zuid II. Jo Wijnands uit Tienray werd in het zonnetje gezet vanwege het feit dat hij 50 jaar lid is van de vereniging. Hij heeft vele jaren gefloten, lange tijd bij de KNVB, en daarna als verenigingsscheidsrechter bij Sporting ST. Bij de vereniging zelf, waarvan hij lid van verdienste is, was hij ook nog eens 25 jaar bestuurslid en daarnaast maakte hij deel uit van vele commissies. Ook was hij actief als kantinebeheerder. Foto: van links naar rechts districtsbestuurslid Hay Bos, de jubilarissen Jan Custers en Jo Wijnands en voorzitter Jos Peeters.


Puppycursus

Oirlo | Ook in de zomer kan worden gestart met een puppycursus bij KC Venray e.o.

Speciaal voor deze groep nieuwe hondenbezitters is er een puppycursus bestaande uit zes praktijklessen en één theorieavond. Tijdens deze cursus leren de deelnemers hoe ze met hun pup dienen om te gaan.

De puppyperiode is van groot belang omdat hier de basis wordt gelegd voor het gedrag van de hond in zijn verdere leven. Die goede basis zorgt ervoor dat de baas kan genieten van een welopgevoede en sociale huishond. De pups staan nu nog onbevangen voor de vele nieuwe ervaringen die ze de komende periode op gaan doen. Door hier goed mee om te gaan en ze te laten wennen aan de vele nieuwe uitdagingen, legt de baas de basis voor de toekomst. In de puppyweide kunnen ze uitgebreid met elkaar ravotten en spelen, en de baasjes leren hier het verschil tussen spel en agressie en mogen proberen om uit de spelende meute de eigen hond terug te roepen.

In de cursus wordt ook ingegaan op basiscommando's zoals zitten, liggen, komen, wandelen zonder trekken en hoe spelenderwijs de aandacht van de hond te krijgen. De cursus wordt gegeven door ervaren hondeninstructeurs van de KC Venray e.o. op het oefenterrein aan de Sinnesstraat in Oirlo.

De lessen vinden plaats op de donderdagavonden en starten op 14 juli. Inschrijven of meer informatie www.kcvenray.nl of telefoon 06-25142457.