K3 met een lach en een traan (2)

Bij het optreden van K3 kreeg de beveiliging volgens Harold Pols 'de opdracht om preventief op te treden en mensen aan te spreken op hun gedrag als ze het voor kinderen onmogelijk zouden maken om iets te zien'.

"Wat we absoluut niet wilden, is een situatie waarbij we als politieagenten zouden moeten gaan handhaven op dat soort zaken. Het blijft immers een kinderfeest en we wilden niet het risico lopen op fysiek geweld tussen beveiliging en ouders. Maar het gedrag van sommige ouders was echt beschamend!"

De beslissing om een groot aantal statafels tussen het publiek te plaatsen, waar kinderen vervolgens spontaan op gingen staan, zorgde er vervolgens eveneens voor dat het zicht op het podium niet optimaal was. "Hadden we zaken beter kunnen regelen? Ja, na afloop gezien wel, maar we hebben zondagmiddag écht alle zeilen bijgezet om het alsnog iedereen naar hun zin te maken. Onze excuses aan iedereen die niet de middag heeft gekregen waarvoor ze gekomen waren", besluit Harold Pols. Hij denkt dat er over de prijs, 17,50 euro, niet geklaagd kan worden. "In Eindhoven en De Bosch betaal je ruim 30 euro voor een 60 minuten durend K3-optreden."