Afbeelding
Foto: ron koenen

Cheque zwembad De Broekberg

Wanssum | Zwembad De Broekberg in Wanssum heeft een cheque ter waarde van 750 euro ontvangen. De cheque die werd aangeboden door Avond Wieler 4 Daagse Well is een mooie meevaller voor het zwembad, dat het geld goed kan gebruiken.

Door Aron van Peer

Het zwembad is blij met het geldbedrag, maar misschien nog wel meer met de erkenning die het krijgt, vertelt Willy van der Heijden. "Die erkenning is denk ik wel het mooiste, zeker omdat het van buiten het dorp komt. Dat laat toch zien dat we meer zijn dan een zwembad voor alleen Wanssum."

De Avond Wieler 4 Daagse Well zal geen spijt hebben van het uitreiken van de cheque, want toen ze het ruim 24 bij 10 meter grote buitenbad zagen, waren ze erg onder de indruk. "We hebben ze alles laten zien en ze vonden dat het er allemaal erg mooi bijlag. Met het geld wat we nu hebben gekregen kunnen we het nog mooier maken." Het buitenbad in Wanssum wordt volledig gedragen door ongeveer vijftig vrijwilligers. 35 vrijwilligers zetten zich in als kassamedewerker en verzorgen het toezicht bij het zwembad. Daarnaast zijn er nog zo'n vijftien mankrachten die helpen bij het onderhoud van het terrein. En juist omdat de financiƫle middelen gering zijn, kan De Broekberg de cheque goed gebruiken. "Waar we het geld precies aan uit gaan geven is nog niet zeker, maar er zijn wel verschillende investeringen die we in ons hoofd hebben. Iets wat al langer speelt is de aanschaf van een isolatiedeken." Deze deken moet ervoor zorgen dat de watertemperatuur behouden blijft. Daarnaast behoort de aanschaf van nieuwe speeltoestellen ook tot de mogelijkheden.

Ondanks de geringe financiƫle middelen lijkt de populariteit van het zwembad alleen maar te groeien. Vooral omdat meer mensen weten dat het er is. "We doen nu veel meer met Facebook en ook een evenement als Mud Cross Wanssum dat ons steunt, zorgt voor publiciteit." Het zwembad is nu bekender in de dorpen rond Wanssum. Daarmee is het goed op weg om een meer regionaal zwembad te worden. En dat is precies wat De Broekberg wil. "We zien wel dat er steeds meer mensen komen uit dorpen als Leunen, Venray en Oostrum. Dat is voor ons natuurlijk erg mooi, want we willen zoveel mogelijk kinderen laten zwemmen. Kinderen uit Wanssum, maar zeker ook daarbuiten." Het zwembad is in ieder geval nog tot en met augustus open, en als het weer het toelaat nog langer.

Naast De Broekberg kreeg ook speelterrein De Schroevert een cheque aangeboden door Avond Wieler 4 Daagse Well. Het 'trapveldje' in het midden van Wanssum kreeg een cheque ter waarde van 500 euro.