Afbeelding
Foto: ron koenen

Succes jeugdteam Rode Kruis

Koewacht | Tijdens de internationale Rode Kruis jeugdwedstrijden in het Zeeuwse Koewacht is een zevenkoppige groep jongeren van de afdeling Horst a/d Maas-Venray erin geslaagd met een eerste en een derde plek, twee prestigieuze Arthur van Poecke-trofeeën mee naar de afdeling te nemen.

In de jeugd A-categorie wisten Luuk van de Pas en Tessa Alaerds samen met teamleider Maud Philipsen (die als teamcaptain zelf ook de eerste prijs won) de eerste prijs te pakken door 950 van de totale 1050 punten te scoren.

In de categorie Jeugd B scoorde teamleider Sjuul Philipsen samen met Femke Peeters en Laura Goemans een mooie derde plek met 969 punten.

Naast de jeugdteams kwam de concurrentie uit Hoorn, Philippine, Waasland (België) en Schönbach (Oostenrijk) en Koewacht, waar Janita Peeters het team versterkte.

De jongeren werden in beiden categorieën uitgedaagd met verschillende casussen zoals een riek door de voet, een hondenbeet en hartproblemen. Naast twee prijzen is er dus ook een heleboel ervaring mee naar huis gekomen. EHBO-cursussen aan jongeren worden op beide locaties van de afdeling gegeven. In het najaar gaan de cursussen in Horst en in Venray weer
van start.

Voor meer informatie zie
www.rodekruis.nl/horst-venray. Op de foto staan de deelnemers met hun prijzen.


Lotgenotencontact Toon Hermans Huis

Venlo | Het Toon Hermans Huis Venlo houdt op dinsdag 12 juli van 14.00 tot 16.00 uur het lotgenotencontact Stoere soep met een verhaal speciaal voor mannen, waarbij samen soep wordt gekookt en gegeten. De begeleiding is in handen van Annie Klerken en Monique Kuijpers.

Aanmelden kan bij het Toon Hermans Huis via telefoon (077)3211433 of via e-mail
info@toonhermanshuisvenlo.nl.

Dorpsraden vergaderen

Heide | Het Dorpsradenoverleg Venray vergadert op maandag 4 juli om 20.00 uur in gemeenschapshuis Gelderkoel aan de Heidseweg 72 in Heide.

Tijdens deze bijeenkomst is onder meer griffier Will Scheepens te gast. Tevens wordt er gesproken over Glasweb Venray, de samenwerking tussen de dorpsraden en de gemeenteraad en wordt er verslag gedaan vanuit de verschillende commissies.