Afbeelding
Foto: henk lammen

Van Oh Johnny tot Kali

Venray | In het centrum van Venray vond zondag het smartlappenfestival van De Sjanellekes plaats. Met het festival vierde het koor zijn 15-jarig jubileum.

Van Oh Johnny tot Kali...... Meezingers van zeven koren op drie podia en in twee straten. Het eerste buitenfestival van De Sjanellekes werd enige tijd geteisterd door flinke regenbuien. Dat mocht de pret niet drukken bij de bezoekers in het winkelcentrum. Verscholen onder en beschermd door parasols en paraplu's zongen zij mee met de Nederlandstalige smartlappen, maar ook anderstalige meezingers.

Foto Henk Lammen.


Schade noodweer

Venray | Het noodweer dat donderdagavond ook over de gemeente Venray trok, heeft veel schade veroorzaakt. Hagelstenen van vijf centimeter dik veroorzaakten deuken in auto's, bomen waaiden om, putdeksels kwamen omhoog, straten en tuinen liepen onder water en onder meer ook het gemeentehuis stond blank. Het noodweer ging gepaard met veel bliksem. Vanaf 21.00 uur moest de brandweer voortdurend uitrukken vanwege meldingen door stormschade. Rond 22.00 uur zorgden boomtakken op het spoor bij het station in Oostrum voor overlast voor het treinverkeer, waardoor treinen tijdelijk langzaam moesten rijden.