Afbeelding
Foto: henk lammen

Beeldhouwen in Engelse tuin

Venray | In de Engelse tuin in Venray vond dit weekend een tweedaagse beeldhouwworkshop plaats onder leiding van beeldend kunstenaar Jos Beurskens (foto).

Twee dagen lang konden ongeveer 160 bezoekers kennis maken met beeldhouwen en in de rustieke omgeving van de Engelse Tuin. Ondanks de fikse regenbuien op zaterdag en zondag vonden ook de bezoekers hun weg naar de tuin om de kunstenaars aan het werk te zien. Zij konden deelnemen aan de workshop, zien hoe een beeld tot stand komt en met de cursisten een praatje maken.

Zaterdag was het aanvankelijk droog. Met een afwisselend en intiem optreden van Blokfluitensemble Syrinx tikten de beeldhouwers enthousiast de tijd weg en kwamen de beelden tevoorschijn. Na de middag werd het nat, maar de beeldhouwers lieten zich niet afleiden door de regen. Onder hun parasols bleven ze droog en kregen de beelden steeds meer vorm. Zondag was het, afgezien van een flinke bui en een enkele donderslag, zonnig. De beeldhouwers schoten op met hun werk en onder muzikale begeleiding van Ad Haans op accordeon zat de sfeer er uitstekend in en werd er zelf een enkel dansje gedaan. Foto Henk Lammen.


Vrijwilligers VAP

Venray | Het Raayland College heeft een arbeidsmarktgerichte afdeling praktijkonderwijs. Een belangrijk onderdeel van het praktijkonderwijs is het VAP.

Het VAP staat voor Venrays Arbeids Practicum. Hier worden de leerlingen voorbereid op hun stage.

De leerlingen worden getoetst op de competenties die in het bedrijfsleven worden gehanteerd. Iedere dag is er een docent van het Raayland en de coördinator van het VAP aanwezig.

Zij worden ondersteund door een team van vrijwilligers. Iedere vrijwilliger krijgt hiervoor naar rato de wettelijke toegestane vergoeding. De leerwerkzaamheden variëren van inpakwerk tot metaal, hout en interieurverzorging. De vrijwilligers zijn met hun ervaring en expertise een enorme aanwinst. Om het team aan te vullen en te versterken wordt er gezocht naar vrijwilligers.

Het VAP is van maandag tot en met donderdag geopend van 8.30 tot 16.30 uur. Belangstellenden kunnen contact opnemen met coördinator Noureddine Salhi via e-mail N.Salhi@Raayland.nl of telefoonnummer VAP (0478)552448, 06-11000698.