Oranjebuurt als stichting

Venray | Vorige week is bij de notaris de stichtingsactie van Oranjebuurt Venray gepasseerd. Er zijn statuten, er is een bestuur, maar belangrijker is, er zijn een aantal werkgroepen actief en dit alles wordt nu ook door de gemeente erkent. Het bestuur is geen leidend maar een coördinerend bestuur. De werkgroepen functioneren binnen financiële kaders zoveel mogelijk zelfstandig. Dit alles is anderhalf jaar geleden begonnen. Toen vroeg mevrouw Martens uit de Oranjestraat aan de gemeente om een ontmoetingspunt voor ouderen. Een aantal actieve buurtbewoners zijn toen aan de slag gegaan. Ruim voor de officiële status van de Oranjebuurt hebben al een aantal activiteiten plaatsgevonden.

Twee grote buurtbijeenkomsten met meer dan 120 buurtbewoners in de Petrus' Bandenschool hebben geresulteerd in de start van een aantal werkgroepen. Deze zijn op een aantal terreinen die met de leefbaarheid van de buurt te maken hebben actief. De gevolgen voor de Oranjebuurt van het raadsbesluit voor het parkeerbeleid worden nauwgezet gevolgd. De werkgroep laat zich duidelijk horen waar de plannen de buurt raken. De werkgroep ontmoeting geeft al meer dan een half jaar op vrijdagmiddag buurtbewoners de gelegenheid elkaar te ontmoeten in het gebouw van EVA. De werkgroep burenhulp onderzoekt momenteel de behoefte en mogelijkheden van burenhulp. De werkgroep jeugd kwam bij een onderzoek er achter dat de jeugd over het algemeen tevreden is met de buurt.

Tot nu toe heeft de buurt alles uit eigen middelen bekostigd maar nu ze een stichting is kan ook gebruik worden gemaakt van gemeentelijke subsidies voor dorpen en wijken. De eigen website www.oranjebuurtvenray.nl is volop in ontwikkeling en onderlinge communicatie wordt momenteel verstevigd.


Lely Center Venray 10 jaar

Leunen | Op 1 juli 2016 bestaat Lely Center Venray 10 jaar. Om dit te vieren nodigt het team belangstellenden van harte uit om een bezoek te brengen aan de open dag op zondag 3 juli van 11.00 tot 16.00 uur. Sinds 2006 is Lely Center Venray actief in de gebieden Limburg, Brabant en Gelderland.

Geert en Mariet Janssen hebben Lely Center Venray tien jaar geleden opgericht. Zij openden de deuren voor het eerst op 1 juli 2006. Geert was monteur bij Lely totdat hem werd gevraagd een eigen Lely Center op te starten. Samen met zijn vrouw Mariet ging hij deze uitdaging aan. Zo kwam Lely Center Venray tot stand. Ze zijn toen begonnen in een garage met vier werknemers; 3 monteurs en 1 vertegenwoordiger. Door de jaren heen is het center enorm gegroeid en is er veel veranderd. Inmiddels is het team gegroeid naar 43 mensen, hebben ze 756 melkrobots in onderhoud en zijn ze (sinds 2009) gevestigd op een mooie locatie in Leunen.

Het tienjarig bestaan van Lely Center Venray is dan ook zeker reden voor een feestje. Tijdens de open dag zullen alle klanten van Lely Center Venray het 10-jarig jubileumboek ontvangen. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten te doen zoals een springkussen, een kleurwedstrijd en een knutselhoek. Ook zijn er verschillende stands aanwezig van consumables met speciale jubileumacties en zijn de Juno-voerschuiver en Discovery-mestrobot volop in beweging te zien. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Locatie: Blankenberg 1, 5809 EV Leunen.


Rozenkoninging bezoekt Venrayse fietsvierdaagse

Venray | De 32e Fietsvierdaagse Venray wordt gehouden van dinsdag 26 tot en met vrijdag 29 juli.

Duizenden fietsers uit Nederland en België en Duitsland nemen deel aan dit evenement. De uitgepijlde routes van de met drie NTFU-sterren gewaardeerde Fietsvierdaagse Venray voeren dit jaar door Noord-Limburg, het Brabantse Peelgebied en Duitsland.

Op vrijdag worden de deelnemers verwelkomd door de rozenkoningin van Lottum, Rianne Thijssen. De rozenkoningin en haar rosalotjes zijn behulpzaam bij het uitreiken van de medailles en tevens worden er rozen uitgedeeld aan de deelnemers.

Rianne Thijssen is op zondag 1 mei uitgeroepen tot rozenkoningin van 2016. Rianne is geen onbekende wat het Rozenfestival betreft. Tijdens de vorige editie van het festival stond ze de toenmalige rozenkoningin bij als achtergronddanseres. Dit keer treedt ze op de voorgrond en zal ze zelf deze koninklijke functie op zich nemen. Lottum is een klein dorpje in Noord-Limburg met een rijke historie in de rozen- en bomenteelt. Circa 70% van de Nederlandse tuinrozen is afkomstig uit Lottum en omgeving. Het dorpje mag zich daarom met recht hét Rozendorp van Nederland noemen. Het rozenfestival wordt iedere twee jaar gehouden en heeft dit jaar, van 12 t/m 15 augustus 2016, als thema: Rozen uit de Kunst.

Tijdens de slotmiddag wordt onder andere een fiets verloot onder de voorinschrijvers. Inschrijven kan via de website www.fietsvierdaagse-venray.nl.


K3 treedt op in evenementenhal

Oostrum | De populaire Belgische meidengroep K3, bestaande uit Hanne, Marthe en Klaasje, geeft op zondag 3 juli een optreden in Evenementenhal Venray.

Het is bovendien het eerste optreden dat K3 in de huidige bezetting geeft in Limburg.

K3 is de hoofdact tijdens een kindermiddag, waarop ook de Limburgstalige hitmachine Fabrizio (Roetewisser, Sjiek is miech dat) en de Telekids-discoshow een optreden geven. De zaal gaat open om 12.00 uur, het programma begint om 13.00 uur en duurt tot circa 16.00 uur.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.limburg-events.nl.