Afbeelding
Foto: ron koenen

Ivo Janssen en Spike kampioen

Swalmen | Ivo Janssen uit Meerlo is met Hollandse herder Spike zondag in Swalmen Limburgs kampioen voor politiehonden in het PH2 programma geworden.

Janssen is lid van politiehondenvereniging Buitenlust uit Venray. Het PH2 programma is een programma waarbij gevorderde politiehonden diverse oefeningen moeten uitvoeren die dan weer beoordeeld worden door keurmeesters. Janssen heeft de training van Spike twee maanden geleden overgenomen van zijn vader Jos.

Door vele malen trainen met clubgenoten heeft hij dit resultaat kunnen behalen. Ivo Janssen gaat op 23 juli op de keuring in Horst proberen om met Spike nog het certificaat met lof te behalen. Indien dit lukt wordt hij namens Limburg afgevaardigd voor het Nederlands kampioenschap in september in Eindhoven.


Natste juni ooit in Ysselsteyn

Ysselsteyn | Ysselsteyn heeft een bijzonder nationaal record te pakken: er viel nog nooit zo veel neerslag in de maand juni als afgelopen maand in Ysselsteyn. Liefst 250 millimeter regen kwam er tot afgelopen zaterdag naar beneden: dat staat gelijk aan 25 emmers regenwater van 10 liter per vierkante meter. Dat meldt Weeronline. Het oude landelijke regenrecord in juni stond op 247 millimeter, en stamt uit 1966, in Poortugaal in Zuid-Holland. Normaal gesproken valt er ongeveer 65 millimeter in juni. Weeronline zegt dat dit soort neerslaghoeveelheden alleen later in de zomer gebruikelijk zijn.