Afbeelding
Foto: ron koenen

Beste kwalificatie Kevin van Leuven

Swolgen | Met een prima verlopen kwalificatie, die Kevin van Leuven uit Swolgen een vijftiende startplek opleverde in de wedstrijd, werd er door zowel Van Leuven als G&S racing met spanning uitgekeken naar de vijfde wedstrijd van het British Superstock 1000 kampioenschap.

Daarin komt Kevin van Leuven uit voor het G&S-racingteam op zijn Kawasaki ZX10R.

Van Leuven over zijn tot nu toe beste kwalificatie: "De twee testdagen op Snetterton zijn erg nuttig geweest. De veranderingen die we daar hebben getest blijken ook hier op Knockhill (Schotland) te werken. De motor werkt nu zoals ik het graag wil hebben. Met een goede start kan ik voor de punten gaan."

Kevin van Leuven kon echter in de wedstrijd zijn goede kwalificatie niet verzilveren. De start was redelijk, maar in de tweede ronde kwam de Swolgenaar geheel onverwachts ten val en was het over en uit.

Kevin van Leuven over de wedstrijd: "Hier rijd je dus geen 1200 km voor om al in de tweede ronde klaar te zijn. Voor ik er erg in had gleed, op nog onverklaarbare reden, het voorwiel weg en was er geen houden meer aan. Dit is echt flink balen, want ik denk dat de 1e punten in deze zware competitie vandaag mogelijk waren geweest. Ik mankeer zelf gelukkig niks , maar de motor heeft behoorlijk wat schade. Over twee weken rijden we op Snetterton, hier hebben we al twee dagen getest en een goede afstelling klaar. Ik hoop dat ik daar weer mee kan strijden voor de punten."