Zondag waren diverse topkoks actief tijdens Adieu d'Asperge
Zondag waren diverse topkoks actief tijdens Adieu d'Asperge Foto: Christ van den Munckhof

Adieu d'Asperge afsluiting seizoen

Arcen | Zondagmiddag werd in de Kasteeltuinen in Arcen het aspergeseizoen afgesloten. Topkoks uit Venray en omgeving lieten de gasten nog een keer proeven en zien wat je allemaal met het witte goud kunt maken.

De organisatie van dit evenement is in handen van het aspergebroederschap Confrérie de l'Asperge Limbourgondië, die voor de derde keer het Casa Verde in de Kasteeltuinen als decor had uitgekozen.

Onder de chefs onder andere Mathijs Jacobs van De Beejekurf, Jan Cremers van Hoeve de Boogaard en Luc Kusters van Bolenius uit Amsterdam.

Daarnaast was het team van René Brienen aangevuld met een groot aantal gastkoks uit Venray.

De gasten kregen tal van aspergevarianten geserveerd, van een 'aspergebommetje' tot en met de vermaarde ham in hooi in combinatie met asperges.

Ook een Marbré van Edelbrons, de slager uit Ysselsteyn, viel goed in de smaak. Alle spijzen werden uiteraard vergezeld van passende wijnen en diverse Hertog Jan bieren.

Mathijs Jacobs van De Beejekurf liet weten tevreden terug te kijken op het aspergeseizoen. "Wij gebruiken altijd asperges van de koude grond. Dit jaar kwam de oogst door het weer pas laat op gang maar de kwaliteit was goed."

Aan het einde van de middag werd het aspergeseizoen afgesloten door de aspergekoningin, Sharon Martens, die deze titel voor het derde en laatste jaar mocht dragen.