Tuinbouw Relatiedagen

Oostrum | Tuinbouw Relatiedagen Venray vindt dit jaar plaats op 29 en 30 november en 1 december in Evenementenhal.

De vakbeurs vormt jaarlijks een centraal platform voor tuinbouwprofessionals uit Zuidoost-Nederland en de Duitse en Belgische grensgebieden. Alle segmenten uit de tuinbouwwereld komen aan bod. Voor editie 2016 wil de beursorganisatie zich nog meer focussen op 'interregionaal' bezoekerspotentieel.

"Samen met de aangrenzende regio in Noordrijn-Westfalen vormt Zuidoost-Nederland immers het grootste aaneengesloten tuinbouwgebied van Europa", verklaart Adviseur Ramon Schlepers van Evenementenhal. Exposanten en bezoekers, maar ook geïnteresseerden van over de Duitse en Belgische grens, maken gebruik van dit Nederlandse platform om specifiek hun doelgroep in deze 'interregio' te bereiken. "Van de bezoekers aan editie 2015 kwamen er zo'n 1000 uit Duitsland en 300 uit België. Een lichte stijgende lijn ten opzichte van het jaar ervoor, die we graag doortrekken", zegt Schlepers.

De driedaagse vakbeurs richt zich onder meer op exposanten uit de boomkwekerij, potplanten-, snijbloemen-, glasgroente-, vollegrondsgroente- en fruitteelt. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om hun nieuwste producten en diensten te demonstreren bij hun stands én in interactieve seminars. Bezoekers spreken op de Noord-Limburgse beursvloer in informele sfeer met fabrikanten, importeurs, leveranciers, groot- of tussenhandelaren uit de gehele tuinbouwwereld. Daarnaast maken zij op een interactieve manier kennis met innovaties en het laatste nieuws uit de branche. Belangstellenden kunnen een stand boeken via www.evenementenhal.nl/tuinbouwvenray.


Nieuw hart- en longcentrum

Venlo | De renovatie van de ziekenhuislocatie in Venlo heeft weer een bijzondere mijlpaal bereikt: de realisatie van het nieuwe hart- en longcentrum.

In het centrum zijn de poliklinieken van Cardiologie en Longgeneeskunde gehuisvest en ook de functieafdelingen voor hart- en longonderzoek van de beide specialismen. Wat direct opvalt aan het nieuwe Hartcentrum is de prettige rustige sfeer. Cardioloog Wilfred Heesen: "Vaak zijn patiënten voor een afspraak toch wat gespannen. Daarom vonden we het belangrijk om een centrum op te zetten, dat veel rust uitstraalt. De ruimtes zijn licht en het kleurgebruik is fris. Om zoveel mogelijk privacy te bieden zijn er verschillende aparte zithoeken en is er veel ruimte rondom de balies."

Longarts Harry Pouwels: "Het is ontzettend fijn om van de mensen terug te horen dat ze het centrum mooi vinden. We krijgen veel complimenten over de kleuren, de uitstraling en de afwerking. Onze patiënten voelen zich door de aangename entourage meer op hun gemak. Dat merken we terug in de gesprekken in de spreekkamer, de communicatie verloopt soepeler. Natuurlijk is er ook wel een minpuntje te benoemen. Zo vinden wij het jammer dat ons centrum op de eerste verdieping ligt, want een groot deel van onze patiënten is namelijk niet zo goed ter been. Gelukkig is de lift direct aan ons centrum gesitueerd." "Extra voordeel is dat de nieuwe polikliniek en de hartfunctie, direct naast de afdelingen Hartbewaking en Eerste Harthulp gelegen zijn", vertelt Wilfred Heesen.


Zakenvrouw Noord-Limburg

Venlo | Nicole Holtackers-Janssen van eNJee Kappers in Leunen is donderdagavond niet uitgeroepen tot Zakenvrouw Noord-Limburg 2015.

Samen met Mieke Verhaegh (directeur subsidiebureau Trias BV in Venlo) en Monique Zeegers (directeur/eigenaar Zetex Body Favourites in Haelen) streed zij in Theater de Maaspoort in Venlo om de titel Zakenvrouw Noord-Limburg 2016. Winnares werd de Venlose Mieke Verhaegh. De winnares werd onder grote belangstelling tijdens een avondvullend programma bekendgemaakt. De jury lette bij het kiezen van de winnaar onder meer op eigenschappen als visie, innovatie, doorzettingsvermogen en leidinggevende capaciteiten. Ook aan enkele financiële criteria moest voldaan worden. De toeschouwers in de zaal konden ook een stem uitbrengen op hun favoriete zakenvrouw.


Attributen voor wielermuseum

Venray | Noord-Limburg krijgt een eigen, tijdelijk wielermuseum. Het pop-up museum wordt vrijdag 16 september tijdens de start van de Noord-Limburgse Wielerweek officieel geopend en gevestigd in het centrum van Venray.

Het wielermuseum wordt grotendeels samengesteld door Noord-Limburgse wielrenners zelf. Zij kunnen hun verhaal en attribuut insturen om te exposeren in het museum.

Wielrenners met een bijzonder verhaal, een voorwerp met een opmerkelijke vertelling of een leuke herinnering kunnen exposeren in het Noord-Limburgs wielermuseum. Uiteraard krijgen ze alle ingestuurde stukken na afloop van de expositie weer terug. Mensen die willen exposeren in het pop-up museum, kunnen zich via info@wielerpromotievenray.nl melden bij het bestuur van Stichting Wielerpromotie Venray.


De Locht

Melderslo | In streekmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondag 3 juli een demonstratie van een aantal oude ambachten gehouden. Ook is de smid aan het werk. Van 11 juli tot en met 2 september is er elke doordeweekse dag een andere kinderactiviteit van 14.00 tot 16.00 uur. Zie ook www.museum delocht.nl.